Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Popularitatea coaliției de guvernare din Germania se află într-o continuă scădere

capital.com
economie germania

Popularitatea partidelor care alcătuiesc coaliţia de guvernământ a cancelarului Olaf Scholz continuă să scadă, pe fondul ascensiunii opoziţiei de centru-dreapta şi de extremă-dreapta, conform sondajelor de opinie.

Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), al cancelarului Olaf Scholz, a pierdut 2% în ultima săptămână, ajungând la nivelul de 18%, potrivit unui sondaj publicat de revista Bild, conform mediafax.

Formaţiunea Alianţa '90/Verzi (ecologistă) este la nivelul de 14%, iar Partidul Liber-Democrat (FDP, centru-dreapta) are o popularitate de 8%.

Popularitatea partidelor de opoziţie este în creştere. Partidul Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU, centru-dreapta) este la nivelul de 27%, iar formaţiunea de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD) a ajuns la 21%.

Potrivit unui sondaj al Institutului INSA, citat de publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung, 70% dintre cetăţenii germani sunt nemulţumiţi de performanţele cancelarului Olaf Scholz. Doar 22% dintre germani apreciază activitatea actualului cancelar al Germaniei, pe fondul criticilor privind situaţia economică, poziţiile privind războiul din Ucraina, politicile ecologice şi criza energetică.

De altfel, doar 29% dintre germani consideră că Olaf Scholz ar trebui să rămână cancelar, 58% considerându-l nepotrivit pentru această funcţie. Annalena Baerbock, membră a formaţiunii ecologiste Alianţa '90/Verzi şi ministru de Externe, are o popularitate de doar 26%, iar 60% dintre alegători o consideră nepotrivită pentru a face parte din Guvern.

În partea opoziţiei, Friedrich Merz, preşedintele Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centru-dreapta), ar fi preferat de 25% dintre alegători pentru a deveni cancelar, fiind devansat de Markus Söder, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU, centru-dreapta) şi premier al landului Bavaria, creditat cu 36% din intenţiile de vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.