Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Popularitatea creştin-democraţilor este în scădere cu o lună şi jumătate înainte de alegerile parlamentare germane

naftemporiki.gr
germania alegeri

Sprijinul electoral pentru Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a scăzut din nou faţă de acum două săptămâni, indică un sondaj de opinie realizat de Forschungsgruppe Wahlen şi publicat vineri, cu o lună şi jumătate înaintea alegerilor parlamentare din Germania, transmite Reuters.

Ancheta sociologică arată că CDU, condus de Armin Laschet, candidat la postul de cancelar, ar obţine 26% din voturi, cu două puncte procentuale mai puţin decât în urmă cu două săptămâni şi cu patru puncte procentuale mai puţin decât acum o lună.

Partidul Social-Democrat (SPD), condus de actualul ministru de finanţe Olaf Scholz, a câştigat trei puncte procentuale în preferinţele alegătorilor, până la 19%, nivel la care se situează şi Verzii, care au pierdut două puncte procentuale, informează Agerpres.

Germanii merg la vot pe 26 septembrie, principala miză fiind postul de cancelar, deţinut în ultimii 16 ani de către Angela Merkel, care a anunţat că se va retrage după acest ultim mandat de patru ani.

La alegerile din 2017, CDU a obţinut 33% din voturi. În prezent conservatorii guvernează într-o coaliţie alături de social-democraţi.

Şansele lui Laschet de a deveni cancelar par să se reducă, la fel şi popularitatea sa, în timp ce sprijinul electoral pentru Scholz este în creştere.

Olaf Scholz an fost lăudat pentru calmul de care a dat dovadă atât în timpul pandemiei de COVID-19, cât şi după ce Germania a fost lovită de inundaţii grave, în luna iulie.

Potrivit aceluiaşi sondaj, sprijinul pentru Partidul Liber-Democrat (FDP) a ajuns la 11%, la egalitate cu cel pentru partidul de extremă dreapta 'Alternativa pentru Germania'.

Sondajul Forschungsgruppe Wahlen a fost realizat pe baza unor interviuri telefonice, în perioada 10-12 august, pe un eşantion reprezentativ de 1.252 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.