Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Popularitatea UE, în scădere în Marea Britanie - Comenzile pentru steagul UE au scăzut cu 90%

steag UE uniunea europeana U.E.

Comenzile pentru steagul Uniunii Europene în Marea Britanie au scăzut cu aproximativ 90% din anul 2016, când cetățenii britanici au votat pentru ieșirea țării din Blocul comunitar, conform producătorului oficial de steaguri Flying Colours, relatează publicația The World News potrivit news.ro.

„Am observat cu siguranță o scădere. Vremurile s-au schimbat, atitudinea s-a schimbat. Nu mai există cerere”, a declarat Andy Ormrod, directorul companiei Flying Colours, care se ocupă de fabricarea de steaguri pentru palatele regale și instituțiile din Marea Britanie.

În schimb, drapelul național al Marii Britanii, Union Jack, se bucură de o popularitate mai mare, comenzile crescând cu peste 75% în ultimul an.

„Oamenii devin mai pasionați de ideea de a fi britanic. Simt că ne dorim mai multă identitate în Marea Britanie”, a adăugat Ormrod, care a votat pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Steagul Marii Britanii este ridicat momentan în clădirile guvernamentale doar 21 de zile pe an, printre care zilele de naștere ale familiei regale și sărbătorile naționale.

Înainte de anul 2007, era ilegal să ridici steagul Uniunii Europene în Marea Britanie fără permisiune oficială, deoarece era considerată o formă de publicitate.

În urma referendumului pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană din 2016 a fost lansată o petiție, semnată de aproximativ 20.000 de persoane, care cerea ca toate „steagurile, emblemele și logo-urile” Uniunii Europene să fie eliminate din Marea Britanie. Guvernul britanic a respins petiția, pe motiv că atâta timp cât Marea Britanie este membră a Uniunii Europene, este necesară utilizarea steagurilor și emblemelor Blocului comunitar în clădirile guvernamentale britanice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.