Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Populația de 4,7 milioane de locuitori a unui oraș din China, testată pentru COVID-19

digi24.ro
covid-19

Un oraş din vestul Chinei a încheiat în patru zile testarea pentru coronavirus a întregii sale populaţii, de 4,7 milioane de locuitori, după ce mai mulţi angajaţi de la o fabrică din oraş au fost depistaţi pozitiv, au informat miercuri media de stat, potrivit DPA, citată de AGERPRES.

Metropola Kashgar, din regiunea Xinjiang (extremitatea vestică a Chinei) şi-a testat întreaga sa populaţie până marţi, după apariţia unui focar de coronavirus, săptămâna trecută, potrivit People's Daily.

În total, 183 de persoane din comitatul Shufu, parte a Kashgar, fuseseră testate pozitiv, au informat autorităţile locale.

Dintre cei testaţi pozitiv, 161 de pacienţi au fost asimptomatici, iar 22 au dezvoltat simptome.

Focarul de coronavirus este asociat fabricii Sancun din oraş, a precizat directorul adjunct al comisiei regionale de sănătate.

Citește și: DNA despre SPECULA generată de pandemie - 'A fost creat cadrul propice apariției 'indispensabilului traficant de influență''

Cele mai multe zboruri de pe aeroportul din Kashgar au fost anulate la sfârşitul săptămânii trecute, potrivit portalului chinez de ştiri Headline Daily.

Comisia Naţională de Sănătate din China a trimis un grup de lucru în regiune pentru a coordona răspunsul la focar, a relatat agenţia de presă Xinhua.

La începutul acestei luni, întreaga populaţie a oraşului estic Qingdao a fost testată pentru coronavirus după mai multe zeci de cazuri apărute într-un spital.

În mod similar, oraşul central Wuhan, epicentrul iniţial al focarului de coronavirus, şi-a testat întreaga populaţie în luna mai.

China a raportat marţi 42 de cazuri noi de coronavirus, dintre care 22 în Kashgar şi 20 provenite din străinătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.