Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Populaţia din localităţile Rediu şi Rădăuţi Prut a fost informată despre iminenţa producerii de inundaţii

igsu
inundatii

Populaţia din localităţile Rediu şi Rădăuţi Prut a fost informată, miercuri după-amiază, despre iminenţa producerii unor inundaţii ca urmare a depăşirii cotei de pericol cu 142 de centimetri pe râul Prut, la Oroftiana, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, la Rădăuţi Prut sunt 32 de gospodării în zona inundabilă, iar la Rediu sunt în pericol de inundare opt locuinţe. În cele 40 de gospodării locuiesc 79 de persoane, dintre care opt copii, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Veste mare! Anumiți români vor avea parte de beneficii uriașe

"Pompierii militari şi voluntari au avertizat populaţia din casă în casă şi au constatat că majoritatea înnoptează la rude încă de ieri. Având în vedere contextul epidemiologic, vor fi montate şi cinci corturi pentru cetăţenii care ar urma să fie evacuaţi şi care nu au altă posibilitate de cazare. Animalele au fost duse în locuri sigure, încă din cursul zilei de marţi", a precizat Lupu.

La ora 19,00, la Rădăuţi Prut, râul Prut măsura 580 centimetri, cu 170 centimetri peste cota de inundaţie. Cu sprijinul populaţiei, au fost pregătiţi 1.500 de saci cu nisip, care vor fi folosiţi ca dig în calea apelor. De asemenea, alţi 20.000 de saci mici de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani şi trei basculante vor ajunge la Rădăuţi Prut.

Citește și: Vasile Astărăstoae profețește: Începând cu această dată, cazurile de coronavirus se vor diminua

Pentru coordonarea acţiunilor din teren, la faţa locului au ajuns preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, prefectul Dan Nechifor, şi inspectorul-şef al ISU Botoşani, Cristian Amarandei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.