Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pornhub şi Twitter își unesc forțele: Interzic videoclipurile pentru adulți în care feţele actorilor sunt înlocuite cu cele ale vedetelor

www.techcrunch.com
Pornhub

Pornhub şi Twitter au anunţat că vor interzice videoclipurile pentru adulţi în care feţele actorilor sunt înlocuite prin editare cu cele ale unor celebrităţi, scrie nme.com.

Cererile pentru interzicerea videoclipuri pentru adulţi editate în acest mod, „deepfakes”, s-au intensificat, criticii acestora spunând că materialele încalcă drepturile şi intimitatea celebrităţilor care apar în imagini fără consimţământul lor, scrie news.ro.

Citește și: Șerban Nicolae s-a cerut AFARĂ! De unde va fi schimbat senatorul PSD

Popularitatea acestui tip de videoclipuri a crescut pe site-uri precum Reddit, iar multe dintre celebrităţile ale căror chipuri au fost introduse în aceste materiale sunt din lumea filmului şi cea a muzicii.

„Nu tolerăm conţinutul realizat fără consens pe acest site şi îl vom îndepărta imediat ce vom afla despre existenţa acestuia”, a spus un purtător de cuvânt al site-ului pentru adulţi Pornhub, pentru Motherboard.

Citește și: SURSE! Adevărul despre DEMISIA lui Mihai Tudose din fruntea Guvernului și cum a contribuit „Revoluția Fiscală” la decizia sa

„Acest tip de conţinut include materiale din categoriile revenge porn, deepfakes sau orice altceva care nu implică consimţământul persoanelor implicate”, a adăugat acesta.

Susţinând că aceste videoclipuri încalcă politica legată de intimitate în media, un purtător de cuvânt al Twitter a adăugat: „Vom suspenda orice cont pe care îl vom identifica ca fiind primul care a publicat media care încalcă dreptul la intimitate, fiind produs sau distribuit fără consimţământul subiectului”.

Citește și: Acestea sunt AUTOSTRĂZILE PROMISE de premierul Viorica Dăncilă! Sutele de kilometri care ar fi GATA până în 2020

Reddit nu a oferit încă un punct de vedere cu privire la acest tip de materiale.

În ultimii ani, mai multe videoclipuri private ale unor celebrităţi, între care s-au numărat Jennifer Lawrence, Kirsten Dunst şi Kate Upton, au apărut pe internet, după ce telefoanele lor mobile au fost ţinte ale hackerilor.

Citește și: Vacanță de LUX pentru Klaus Iohannis! REACȚIA Administrației Prezidențiale

Emma Watson a intentat un proces după ce fotografii personale ale ei ar fi fost publicate pe internet, iar în 2016, un bărbat a fost condamnat la închisoare pentru contribuţia sa la atacul cibernetic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.