Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Porsche şi Rimac vor înfiinţa un joint venture care va controla marca Bugatti

Bugatti La Voiture Noire

Constructorul german de automobile sportive Porsche AG, o divizie a grupului Volkswagen, a anunţat luni că a ajuns la un acord cu firma croată Rimac Automobili privind înfiinţarea unui joint venture care va include marca Bugatti, din portofoliul Volkswagen, transmite Reuters.

Noul joint venture, denumit Bugatti-Rimac, va fi înfiinţat în ultimul trimestru al acestui an şi va avea sediul la Zagreb. Un pachet de 55% din acţiunile noului joint venture va fi deţinut de Rimac, iar restul de Porsche AG. Volkswagen va transfera marca Bugatti către noua entitate, iar directorul general de la Rimac, Mate Rimac va fi şeful noii entităţi.

"Combinăm expertiza solidă a Bugatti în domeniul hypercar-urilor cu puterea inovativă a Rimac în domeniul promiţător al mobilităţii electrice", a declarat directorul general de la Porsche AG, Oliver Blume, informează Agerpres.

Sub umbrela noului joint venture vor fi produse două modele de hypercar-uri: Bugatti Chiron şi noul model complet electric Rimac Nevera. Toate modelele Bugatti vor continua să fie produse la actuala uzină a mărcii de la Molsheim, Franţa.

Firma croată Rimac Automobili a dezvoltat o platformă pentru vehicule electrice, pe care o furnizează şi altor producători auto, inclusiv Automobili Pininfarina. Porsche, subsidiara Volkswagen, deţine o participaţie de 24% din acţiunile Rimac, o companie care în prezent este evaluată la 795 milioane de euro.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.