Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Portret restaurat al lui Avram Iancu, semnat de Mişu Popp, expus în premieră la Muzeul Băncii Naţionale a României

Unirea
avram iancu fotografie unicat

Portret al lui Avram Iancu semnat de Mişu Popp este expus în premieră după restaurare la Muzeul Băncii Naţionale a României, în cadrul unei expoziţii dedicate eroului ardelean la 200 de ani de la naştere, potrivit news.ro

În expoziţia „Avram Iancu. Omul, eroul, legenda, 200 de ani de la naştere” va putea fi admirat şi portretul lui Simeon Balint, realizat de către Barbu Iscovescu în 1848 şi Tunul „Decebal” ce a aparţinut formaţiunilor militare conduse de Avram Iancu.

Muzeul Naţional de Istorie este partener, alături de Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I”, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Serviciul Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale ale României şi de Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, în cadrul proiectului expoziţional „Avram Iancu. Omul, eroul, legenda, 200 de ani de la naştere”, realizat de Banca Naţională a României - Muzeul Băncii Naţionale a României.

Expoziţia, dedicată celebrării bicentenarului naşterii eroului ardelean, este deschisă în perioada 17 aprilie - 17 mai, la sediul Muzeului BNR din strada Lipscani nr. 25.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.