Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Portrete regale şi tiare, expuse la Londra cu prilejul Jubileului de Platină al reginei Elisabeta a II-a

smartradio.ro
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii regina Angliei

Portrete regale şi tiare strălucitoare vor fi expuse la sediul Sotheby's din Londra în acest weekend ca parte din celebrările care marchează Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a, informează Reuters.

Casa de licitaţii găzduieşte timp de o lună o serie de evenimente, expoziţii şi licitaţii dedicate jubileului. Momentul istoric va fi celebrat oficial timp de patru zile începând din 2 iunie, potrivit Agerpres.

La sediul Sotheby's, opere de artă printre care Portretul Armada al reginei Elisabeta I, care comemorează invazia eşuată în Anglia a Armadei spaniole în 1588, o pictură care o înfăţişează pe regina Elisabeta a II-a, realizată de Andy Warhol în 1985, vor fi expuse alături de reprezentări ale altor regine precum Maria Stuart şi Regina Victoria.

''Am reuşit să aducem din colecţii private şi dintr-o colecţie publică portretele celor şapte regine domnitoare'', a precizat pentru Reuters Francis Christie, vicepreşedinte al Sotheby's din Regatul Unit şi Irlanda.

''Lucrul uimitor în a vedea toate aceste regine împreună în aceeaşi încăpere nu este doar o scurtă lecţie de istorie a artei de la regina Elisabeta I la regina Elisabeta a II-a şi modalitatea flagrantă în care stilurile artistice s-au schimbat. Dar se poate observa şi felul în care s-a schimbat imaginea de sine a suveranelor''.

Vizitatorii vor mai putea admira cărţi şi manuscrise printre care condamnarea la moarte al celui de-al 7-lea conte de Northumberland, semnată de Elisabeta I şi care poartă pecetea ei regală, precum şi una dintre cele 25 de Biblii folosite la ceremonia de încoronarea a reginei Elisabeta a II-a, din 2 iunie 1953.

În apropiere, aproape 40 de tiare vor putea fi admirate într-o expoziţie separată, inclusiv Spencer Tiara, purtată de prinţesa Diana în ziua căsătoriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.