Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Portugalia cere ajutor Europei după incendiile masive din nordul ţării şi de pe insula Madeira

portugalia

Portugalia, afectată de foarte multe incendii în nordul ţării şi pe insula Madeira, a cerut miercuri ajutor din partea unor state europene şi i s-a promis deja asistenţă constând într-un avion italian, a anunţat guvernul portughez, relatează AFP. Mecanismul european de protecţie civilă ''a fost formal activat'' şi Portugalia ''a solicitat două avioane de luptă împotriva incendiilor'', a declarat pentru AFP un responsabil al Ministerului portughez de Interne. ''Un bombardier cu apă italian, aflat deja în serviciul mecanismului european, a fost pus la dispoziţie'', a precizat el.

Două aparate Canadairs spaniole erau deja în acţiune în nord-estul Portugaliei, în cadrul unui acord bilateral între cele două ţări vecine iberice, a adăugat sursa. Incendiile de pădure s-au soldat cu un mort miercuri în centrul Portugaliei. Pe teritoriul continental, aproape 4.000 de oameni acţionau împotriva a 162 de incendii şi circa 1.800 de persoane erau mobilizate împotriva a 14 focuri de mare amploare. Pe insula Madeira, flăcările au provocat moartea a trei persoane în noaptea de marţi spre miercuri şi au determinat evacuarea a circa o mie de persoane, inclusiv turişti străini.

Insula, situată în largul coastelor marocane, a primit întăriri, 120 de oameni trimişi de către Lisabona şi alţi 30 din arhipelagul Azore (Oceanul Atlantic). Premierul portughez, Antonio Costa, a anunţat marţi seara că se pregăteşte, de asemenea, să-i ceară ajutorul Rusiei, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.