Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o țară europeană a pierdut controlul pandemiei: Portugalia şi-a închis graniţele pentru a limita infecțiile cu noul coronavirus

SAZ Bike
lockdown

Portugalia şi-a închis graniţele pentru a ţine sub control infectările cu coronavirus, care se răspândeşte rapid în ţara iberică. De duminică, intrarea şi ieşirea fără un motiv valid sunt interzise în populara destinaţie de vacanţă, informează DPA. De teama periculoaselor mutații ale coronavirusului, tot mai multe țări europene își închid granițele. La miezul nopții, Franța a închis frontierele pentru ţarile din afara Uniunii Europene, iar pentru cetățenii europeni e obligatoriu testul PCR. De astăzi, Germania interzice intrarea în țară dinspre zonele în care circulă masiv variantele mai contagioase ale SARS-CoV-2. Și Guvernul francez avertizează asupra riscurilor foarte mari legate de noile variante ale coronavirusului, riscuri care pot fi reduse prin închiderea granițelor, s-a stabilit la ședința de urgență a cabinetului de la Paris.

Citește și: CTP îl face PRAF pe Klaus Iohannis: 'Ești ridicol și jenant. E de-a dreptul grotesc!'

La graniţa cu Spania, ţară vecină şi parteneră în cadrul UE, controalele au fost reintroduse - aşa cum au fost în primăvara anului 2020.

Controalele în porturi şi aeroporturi au fost, de asemenea, înăsprite conform unui decret guvernamental. Se aplică excepţii doar pentru persoanele care călătoresc la serviciu, care se întorc la reşedinţa principală, pentru transportul de mărfuri şi pentru urgenţe medicale sau ajutor umanitar.

Acum, situaţia din Portugalia legată de infectările cu coronavirus este "foarte proastă", potrivit prim-ministrului Antonio Costa. În ţara cu 10,3 milioane de locuitori au fost înregistrate doar sâmbătă 12.435 de infectări şi 293 de decese. Măsurate în funcţie de mărimea populaţiei, aceste numere sunt printre cele mai mari din lume, conform calculelor organizaţiilor internaţionale. Potrivit celor mai recente date ale Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), 1.429 de persoane la 100.000 de locuitori au fost infectate cu virusul în decurs de 14 zile, plasând Portugalia înaintea Spaniei, unde numărul era de 1.026, în partea de sus a listei de 30 de ţări.

Sistemul de sănătate portughez este supus unei presiuni masive din cauza ratelor ridicate de infecţie. Potrivit autorităţilor, doar câteva paturi de terapie intensivă sunt încă disponibile.

Portugalia traversase pandemia relativ neafectată mult timp. Cu toate acestea, din toamnă, situaţia s-a deteriorat. Din 15 ianuarie, Portugalia se află într-o izolare strictă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.