Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Posibil criteriu de selecţie a refugiaţilor în România: Să fie CREŞTINI

siria crestinism

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, doreste sa adreseze o serie de intrebari ministrilor Gabriel Oprea si Bogdan Aurescu privind abordarea pe care o are statul roman in problema imigratiei. Una dintre aceste intrebari vizeaza existenta unor criterii de selectie a imigrantilor pe care Romania ar trebui sa ii preia si daca apartenenta acestora la confesiunea crestina ar putea fi unul dintre criterii.

El solicită celor doi miniştri de asemnea raspunsuri privind situaţia solicitărilor de viză şi de repatriere a cetăţenilor români de origine siriană, costurile estimative pentru aceşti refugiaţi, planul de reacţie al autorităţilor române legat de o posibilă infiltrare în rândul refugiaţilor a unor elemente teroriste şi modul pentru identificarea aceste aspecte.

"Este inutil din punctul meu de vedere să creăm o anumită stare de îndoială, de suspiciune sau poate tensiune în rândul populaţiei în legătură cu acest extrem de important şi extraordinar eveniment la care Europa asistă, imensul val de imigranţi", a declarat liberalul.

Totodata el propune ca Parlamentul să aibă reprezentanţi în structura care se intenţionează a fi creată în cazul gestionării problemei imigranţilor. Toate aceste teme vor fi abordate mari cand Comisiile de politică externă, afaceri europene, apărare şi de promovare a României în spaţiul Schengen se vor reuni în prezenţa miniştrilor de Externe şi de Interne, Bogdan Aurescu, respectiv Gabriel Oprea.

"Mâine (marţi - n.r.) voi face o propunere în această şedinţă a celor patru comisii (...) de a ne implica direct şi concret în gestionarea acestei probleme măcar cei care avem expertiza şi autoritatea necesară. În cazul creării unei structuri care să se ocupe direct de gestionarea acestei probleme voi propune ca Parlamentul României să aibă reprezentanţi în această structură. Este nu numai timpul ca Parlamentul României să se implice în mod direct în rezolvarea unor astfel de situaţii şi să fie activ în problemele societăţi, chiar dacă ele nu au ca sursă problemele interne", a declarat Ionuţ Stroe la Parlament.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.