Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Posibil scenariu: Wagner trece de partea Ucrainei și îl răstoarnă pe Vladimir Putin de la putere! Invitația a fost deja făcută

The Moscow Times
Wagner africa

O grupare rusă pro-Kiev îi îndeamnă pe membrii Wagner să răzbune moartea lui Prigojin

Un grup de militanţi ruşi care luptă de partea Ucrainei a cerut grupului de mercenari Wagner să schimbe tabăra şi să li se alăture pentru a răzbuna moartea fondatorului Wagner, Evgheni Prigojin, şi a comandantului lor Dmitri Utkin, relatează Reuters, informează News.ro.

Autoritatea aviatică rusă a transmis că Prigojin, Utkin şi alte opt persoane se aflau într-un avion privat care s-a prăbuşit miercuri, la nord de Moscova, fără a exista supravieţuitori. „Acum vă confruntaţi cu o alegere serioasă – puteţi sta într-o boxă a ministerului rus al apărării şi puteţi servi drept câini de pază pentru executanţii comandanţilor voştri sau vă puteţi răzbuna”, a declarat comandantul Corpului Voluntarilor Ruşi Denis Kapustin într-un mesaj video transmis joi seară. „Pentru a vă răzbuna, trebuie să treceţi de partea Ucrainei”, a spus comandantul.

Context

Accidentul s-a produs la două luni după ce Prigojin şi mercenarii săi din grupul Wagner au organizat o revoltă împotriva comandanţilor militari ruşi preluând controlul asupra unui oraş din sud, Rostov, şi au înaintat spre Moscova, înainte de a se întoarce la aproximativ 200 de kilometri distanţă de capitala rusă.

Rusia a deschis o investigaţie asupra prăbuşirii, dar este puţin probabil ca rezultatul acestuia să zguduie convingerea larg răspândită că Prigojin a fost ucis ca un act de răzbunare pentru organizarea revoltei, comentează Reuters.

Putin a transmis condoleanţe, descriindu-l pe Progojin drept "un om talentat, care a făcut unele greşeli", scrie Rador.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.