Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Posibilă întâlnire de foc pentru liderul mondial Novak Djokovic în semifinalele de la US Open

enational.ro
Novak Djokovici

Liderul mondial Novak Djokovic, care va încerca începând de luni la New York să câştige US Open, pentru a reuşi Marele Şlem într-un sezon şi să-şi ducă la 21 recordul de titluri majore, l-ar putea regăsi pe germanul Alexander Zverev în semifinale, conform tragerii la sorţi efectuate joi, informează AFP, citat de agerpres.

Jucătorul sârb va întâlni în primul tur un jucător provenit din calificări, iar în sferturile de finală, el s-ar putea intersecta cu italianul Matteo Berettini (nr. 8 mondial), pe care l-a învins în finală la Wimbledon, deschizându-şi atunci calea spre o performanţă istorică, întrucât nimeni de la Rod Laver în 1969 nu şi-a mai adjudecat patru turnee de Mare Şlem în acelaşi an.

Dar, în absenţa altor doi titani ai tenisului mondial, Rafael Nadal şi Roger Federer, care au pus punct sezonului lor competiţional din cauza unor probleme de sănătate, marele challenger al lui Djokovic se anunţă a fi Zverev, finalist anul trecut, învins de austriacul Dominic Thiem, absent şi el anul acesta. Jucătorul german, nr. 4 mondial, este omul în formă din această vară, învingător la Mastersul 1.000 de la Cincinnati, după ce a cucerit aurul olimpic la Tokyo, trecând şi de Djokovic în semifinale.

De partea cealaltă a tabloului se regăsesc alţi concurenţi redutabili: rusul Daniil Medvedev (nr. 2 mondial), adversarul francezului Richard Gasquet, grecul Stefanos Tsitsipas (nr. 3 mondial), care va da piept cu Andy Murray într-unul din rarele capete de afiş din runda inaugurală, şi rusul Andrei Rublev, nr.5 mondial, care aşteaptă să-şi cunoască adversarul provenit din calificări.

La feminin, Naomi Osaka, deţinătoarea titlului şi nr.3 mondial, se află în a doua parte a tabloului, unde va debuta contra cehoaicei Marie Bouzkova. Un sfert de finală posibil o aşteaptă contra ucrainencei Elina Svitolina (nr.6 mondial).

În partea superioară, rivala sa, australianca Ashleigh Barty, liderul mondial, va debuta în faţa rusoaicei Vera Zvonareva, finalistă la US Open în 2010 şi retrogradată pe locul 101 mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.