Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - PREMIERĂ - Ucrainenii au atacat puternic principalul port comercial rus la Marea Neagră/ Nave de război au fost distruse

digi24
Crimeea marea neagra flota rusă nave

Drone ucrainene au atacat vineri dimineața o bază navală rusă în apropiere de portul Novorossiisk de la Marea Neagră, un important centru pentru exporturile rusești, și au fost distruse de nave de război rusești, a anunțat Ministerul rus al Apărării, citat de Reuters, informează Mediafax.

Atacul a determinat reprezentanții portului Novorossiisk să oprească temporar toate mișcările de nave, potrivit Caspian Pipeline Consortium, care operează un terminal petrolier în port.

Explozii și focuri de armă

Utilizatorii rețelelor de socializare rusești au raportat că au auzit explozii și focuri de armă în apropiere de Novorossiisk vineri dimineață. Dacă se confirmă, acesta ar fi primul atac ucrainean asupra unuia dintre principalele porturi comerciale ale Rusiei, notează Reuters.

Consorțiul Caspian Pipeline Consortium a anunțat că administrația portului a interzis temporar orice mișcare a navelor. Consorțiul a precizat că instalațiile sale nu au fost avariate, iar încărcările de petrol au continuat pe vasele care erau deja ancorate.

Serviciile de urgență din Novorossiisk au confirmat rapoartele privind exploziile, iar serviciile de securitate au fost informate, a relatat agenția rusă de presă RIA.

Portul este unul dintre cele mai mari din Marea Neagră.

Context

Confruntările din Marea Neagră și din porturile adiacente au escaladat de când Rusia a refuzat luna trecută să prelungească un acord care permitea exporturile în siguranță.

Rusia a raportat, de asemenea, un atac al dronelor ucrainene asupra navelor sale de război care escortau o navă civilă.

Apărarea aeriană rusă a doborât vineri dimineață 10 drone ucrainene deasupra Crimeei, a anunțat TASS, citând Ministerul rus al Apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.