Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Posibile mutări strategice la un an de la invazie: noua țintă a Rusiei, dezvăluită de serviciile secrete militare

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Orașul Vuhledar, din sudul regiunii Donețk, a fost din nou supus unui bombardament intens, potrivit celei mai recente actualizări a informațiilor de apărare ale Ministerului Apărării din Marea Britanie.

"Există o posibilitate realistă ca Rusia să se pregătească pentru un alt efort ofensiv în această zonă, în ciuda atacurilor costisitoare eșuate de la începutul lunii februarie și de la sfârșitul anului 2022", se arată în actualizarea de joi dimineață.

Presiune pe comandantul Grupului de Forțe din estul Rusiei

Generalul-colonel Rustam Muradov, comandantul Grupului de Forțe din estul Rusiei, este posibil să fie supus unei presiuni intense pentru a îmbunătăți rezultatele în Vuhledar după criticile dure din partea comunității naționaliste ruse, potrivit Ministerului Apărării din Marea Britanie. "Cu toate acestea, este puțin probabil ca Muradov să dispună de o forță de lovire capabilă să realizeze o descoperire", a declarat acesta.

Ce spunea Zelenski despre luptele de la Vuhledar

Armata Ucrainei provoacă pierderi "extraordinar de semnificative" forţelor ruse în apropierea oraşului Vuhledar din regiunea estică Donbas, a declarat duminică preşedintele Volodimir Zelenski, informează Reuters, transmite Agerpres. "Situaţia este foarte complicată. Şi ne luptăm. Distrugem invadatorii şi provocăm pierderi extraordinar de semnificative Rusiei", a afirmat preşedintele Zelenski în intervenţia sa video de duminică seara.

Preşedintele ucrainean s-a referit la mai multe oraşe din Donbas, unde se concentrează luptele de luni de zile."Cu cât Rusia suferă acolo mai multe pierderi în Donbas - în Bahmut, Vuhledar, Marinka, Kreminna - cu atât mai repede vom putea pune capăt acestui război cu victoria Ucrainei", a spus el.

Volodimir Zelenski a vorbit şi despre starea apărării în alte sectoare ale frontului după o întâlnire extinsă a comandamentului militar.

Situaţia este sub control în apropierea portului Odesa de la Marea Neagră, iar trupele "protejează" regiunea centrală Zaporojie, controlată parţial de forţele ruse. "Rezultate foarte bune" sunt la graniţa de nord cu Rusia şi Belarus, zone în care trupele ucrainene au reluat controlul asupra oraşele în septembrie şi octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.