Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Posibile obiectie prezidențiale lansate de Mircea Geoană: 'Lupta împotriva corupției contează. Transparența contează...'

mircea geoana

„Buna guvernare, transparența și combaterea corupției sunt importante pentru ca România să-și atingă potențialul strategic, economic și uman”, afirmă, vineri, secretarul general al NATO, Mircea Geoană, în timpul unui eveniment organizat de Institutul Aspen România, relatează Mediafax. Discursul lui Mircea Geoană ar putea cu ușurință să fie unul pentru un viitor candidat la alegerile prezidențiale din România, însă Geoană nu a anunțat până în acest moment dacă vrea să candideze.

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, consideră că „buna guvernare, transparența și combaterea corupției sunt importante pentru a ne asigura că adevăratul potențial, strategic, economic și uman al României este eliberat”.

El a adresat un mesaj în deschiderea dezbaterii intitulate „Europa în ascensiune - un nou centru de greutate: O nouă perspectivă asupra Europei de sud-est, centrale și de est", organizate de Institutul Aspen România, în perioada 25-26 mai, la București, sub egida „Bucharest Forum - Un nou program european de arhitectură”.

Geoană a subliniat că „centrul de greutate al Europei se mută spre est și există o șansă reală ca Europa Centrală, Europa de Sud-Est și, desigur, Europa de Est, să devină mult mai robuste din punct de vedere politic, economic și tehnologic”.

De ce are România nevoie?

„Trebuie să spun, de asemenea, un lucru important, de care nu ar trebui să ne ferim. Buna guvernanță contează. Transparența contează. Lupta împotriva corupției contează. Uneori, când vorbim despre aceste noi centre de greutate, avem tendința de a uita că, pentru a ajunge cu adevărat în liga mare, trebuie să ne asigurăm că avem și instituțiile politice, economice și de stat de drept, precum și mecanismele de control și echilibru, astfel încât adevăratul potențial, strategic, economic și uman, să fie eliberat”, punctează secretarul general adjunct al NATO.

„Nu există nicio posibilitate ca o regiune să se dezvolte, iar celelalte, nu. Cred că acesta este momentul ca fosta Europă comunistă, noii veniți în NATO și UE, să ajungă la maturitate deplină, la un nivel deplin de influență, la un nivel deplin de dezvoltare și, de asemenea, la un nivel deplin de stimă de sine, de respect și de potrivire a valorii strategice, pe care o avem cu toții în această regiune, cu puterea economică și politică”, încheie Geoană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.