Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Post-Brexit: Guvernul britanic s-a declarat 'dezamăgit' de noile acţiuni în justiţie ale UE

brexit

Guvernul britanic s-a declarat miercuri "dezamăgit" de lansarea de către Uniunea Europeană a unor proceduri juridice împotriva sa după decizia de a revizui unilateral statutul post-Brexit al Irlandei de Nord, relatează AFP şi Reuters.

"Vom analiza aceste documente cu atenţie şi vom răspunde oficial în termenul adecvat, totuşi suntem dezamăgiţi că UE a recurs la această acţiune juridică astăzi", le-a spus jurnaliştilor un purtător de cuvânt al premierului Boris Johnson.

"Abordarea propusă de UE, care nu diferă de ceea ce am văzut anterior, va creşte povara asupra afacerilor şi cetăţenilor şi ne va duce înapoi faţă de unde ne aflăm în prezent", a spus el, referindu-se la propunerile UE pentru a uşura problemele comerciale de după Brexit cu Irlanda de Nord, potrivit Agerpres.ro.

Comisia Europeană a lansat miercuri două noi proceduri juridice împotriva Marii Britanii, drept reacţie la decizia premierului Boris Johnson de a elimina unilateral părţi din Protocolul privind Irlanda de Nord, convenit în cadrul acordului cu Bruxellesul asupra Brexit-ului.

Procedurile ar putea duce la impunea de amenzi de către Curtea Europeană de Justiţie, deşi acest lucru va dura cel mai probabil cel puţin un an.

Comisia Europeană a precizat în acelaşi timp că vrea să reia negocierile cu Marea Britanie pentru a rezolva dificultăţile în legătură cu transportul produselor britanice în Irlanda de Nord.

Această provincie britanică face parte din piaţa unică europeană a bunurilor, ceea ce înseamnă că importurile din restul Regatului Unit sunt supuse declaraţiilor vamale şi uneori necesită controale la sosire.

"Guvernul britanic şi-a anunţat încă o dată intenţia de a încălca legislaţia internaţională. Nu cred că este nevoie să fii avocat pentru a şti că schimbarea unilaterală a unui acord este ceva greşit", a spus un oficial al UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.