Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Posta Română a trecut pe profit

posta

Compania Nationala Posta Româna a anuntat, miercuri, ca a înregistrat în primele sapte luni un profit net de 18,3 milioane de lei (4,13 milioane de euro), la venituri de 655 milioane lei (147 milioane euro).

Profitul brut, de 21,6 milioane de lei (4,8 milioane de euro), a depasit cu 87% cifra prognozata în bugetul pe 2015, arata compania, într-un comunicat, citat de Mediafax.

Veniturile totale s-au ridicat la 655 de milioane de lei (147 de milioane de euro), în timp ce cheltuielile au fost de 633 de milioane de lei (142 de milioane de euro).

Fata de primele sapte luni ale anului trecut, cel mai mult au crescut veniturile din servicii financiare (25%), colete si cele aferente serviciului confirmare de primire, cu 10,7%, respectiv 6%.

"În acest an, Posta Româna va ramâne în marja profitabilitatii cu un rezultat pozitiv estimat la 1,6 milioane de lei, în conditiile în care ne-am propus un plan amplu de investitii, poate cel mai important din ultimii 10 ani", a declarat directorul general al Postei, Alexandru Petrescu.

Operatorul national de servicii postale a planificat, pentru acest an, investitii de peste 55 de milioane de lei (12,3 milioane de euro). Printre proiectele lansate în acest an se numara cel de optimizare si dezvoltare a retelei de comunicatii electronice a Postei Române.

Tot în 2015, Posta Româna va începe lucrari de reabilitare a unor cladiri aflate în proprietatea companiei si în care se furnizeaza servicii postale. Printre acestea se numara Palatul Postelor din Timisoara, investitie care se ridica la 1,5 milioane de euro, Centrul de Date din Bucuresti (175.000 de euro) sau Oficiul Zonal Postal Slatina (171.000 de euro).

Compania se asteapta sa raporteze în acest an un profit brut de 1,6 milioane lei, în scadere cu 95,7% fata de câstigul de anul trecut, în conditile în care anticipeaza ca va înregistra un profit de doar un leu din fiecare 1.000 de lei obtinuti ca venituri.

Veniturile totale prevazute în bugetul pentru acest an al companiei controlate în proportie de 75% de Ministerul pentru Societatea Informationala sunt de 1,179 miliarde lei, cu 1,4% mai mici decât realizarile anului 2014.

Cheltuielile pentru acest an sunt estimate la 1,178 miliarde lei, cu 1,7% mai mari decât în 2014.

Astfel, la venituri de 1.000 de lei Posta Româna va avea cheltuieli de 999 de lei, în crestere cu 3,1% fata de 2014, când acestea au fost de 969 de lei.

Posta Româna este detinuta de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informationala, în proportie de 75%, si de Fondul Proprietatea (FP) în proportie de 25%. Compania detine cea mai mare retea de distributie la nivel national, însemnând peste 80% din totalul subunitatilor postale care opereaza, în prezent, în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.