Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poşta Română sprijină acţiunile operatorului poştal belgian, bpost, organizate în beneficiul cetăţenilor din Ucraina

Poşta Română a finalizat joi, la Punctul de Trecere al Frontierei Halmeu (judeţul Satu Mare), acţiunea de suport logistic oferit operatorului poştal belgian, bpost, pentru transferul a peste 60 de tone de alimente neperisabile şi produse de igienă, donaţii colectate în reţeaua poştală belgiană pentru ajutorarea cetăţenilor din Ucraina.

"Peste 60 de tone de ajutoare umanitare colectate de operatorul naţional de servicii poştale al Belgiei, bpost, constând în alimente neperisabile şi produse de igienă, au fost predate, ieri seară, în Punctul de trecere al Frontierei Halmeu, poştaşilor ucrainieni de la Ukrposhta, Poşta Română oferind, în această acţiune, sprijin logistic pentru transbordarea tirurilor şi asigurarea procedurilor vamale de transfer", se arată într-un comunicat al Poştei Române remis vineri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, operatorul de poştă belgian a ales parteneriatul cu Poşta Română ca urmare a succesului înregistrat de campania umanitară "Solidari cu Ucraina", care se află în desfăşurare la nivelul reţelei poştale din România, potrivit Agerpres.ro.

"Faptul că poştaşii belgieni au apelat la sprijinul Poştei Române pentru transferul produselor colectate în reţeaua lor este o dovadă clară că acţiunile umanitare demarate de Poşta Română, în primele zile de la începutul războiului, în sprijinul cetăţenilor ucrainieni, au oferit comunităţii poştale europene un exemplu de bune practici, care a putut fi replicat cu succes şi la nivelul altor reţele poştale. Indiferent de greutăţi, poştaşii rămân uniţi în jurul aceloraşi valori puternice, de aceea au făcut posibil transferul cu succes în Ucraina a altor zeci de tone de alimente şi îmbrăcăminte, esenţiale vieţii în acest context imposibil de suportat al războiului", a precizat directorul general al Poştei Române, Valentin Ştefan.

Poşta Română este cel mai mare operator naţional din domeniul serviciilor poştale şi se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării Inovării şi Digitalizării (93,52%), şi Fondul Proprietatea (6,48%).

Compania deţine o reţea de peste 5.600 de subunităţi poştale la nivel naţional şi distribuie, săptămânal, mai mult de 11 milioane de trimiteri poştale. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române, iar peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.