Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poșta Română, trecută pe persoană fizică de PNL?

Scandalul cardurilor de energie, izbucnit zilele acestea în presă, scoate la lumină foarte multe întrebări legate de modul în care echipa PNL, aflată la conducerea Poștei Române, a pregătit procesul de distribuire și utilizare a fondurilor care îi ajută pe românii dependenți de ajutorul Guvernului să facă față costurilor ridicate cu facturile pentru energie și încălzire pe timp de iarnă.

Printr-un comunicat de presă, transmis vineri, 13 ianuarie, în cursul după amiezii, Poșta Română anunță că luni, 16 ianuarie, va publica procedura de achiziție, cu termen de depunere a ofertelor pe data de 19 ianuarie.

Documentația necesară participării la licitație, care se dovedește a fi ”o negociere fără invitație prealabilă la o procedură concurențială de ofertare, conform art.117, alin.(1) lit.d1 din Legea 99/2016” este publicată luni seară, pe 16 ianuarie.

Nu putem să nu ne punem câteva întrebări, la care sperăm să obținem un răspuns din partea instituțiilor abilitate, cum ar fi ANRP, sau chiar Poșta Română, de exemplu:

-              De cât timp are nevoie un operator economic serios și de bună credință, care nu este avizat din timp în legătură cu o anumită achiziție, să întocmească dosarul de participare la procedura de achizție, astfel încât acesta să îi acorde șanse egale cu ale tuturor ofertanților de a candida pentru câștigarea achiziției?

-              Cât de urgent era caracterul acestei achiziții, ca să necesite o procedură rapidă, având în vedere că operatorul Compania Națională Poșta Română știa, cel puțin din data de 8 decembrie 2022, când a fost publicată OUG 166, în care: ”Companiei Naționale «Poșta Română» - S.A. i se încredințează cu titlu de exclusivitate prestarea serviciilor de emitere, tipărire, formare și condiționare a plicurilor conținând carduri de energie, certificate de validare a datoriilor și înștiințări privind neîndeplinirea venitului de eligibilitate și de distribuire, prin trimitere de corespondență cu confirmare de primire, tipărire, distribuire și colectare a declarațiilor pe propria răspundere, precum și de efectuare de plăți prin serviciul de mandat poștal de către beneficiarii de sprijin”?

-              De ce Poșta Română a așteptat mai bine de o lună de zile pentru a demara achiziția? Ca să evite licitația și să aplice o achiziție directă?

Tot zilele trecute, o dată cu distribuirea declarațiilor pe propria răspundere, poștașii nu au mai putut să tacă și au reclamat că nu li s-a făcut instructaj:

De ce conducerea PNL a Poștei Române nu a pregătit temeinic punerea în practică a măsurii Guvernului, conform cu atribuțiilor stabilite prin OUG? Este vreun interes din partea politrucilor PNL-iști de la vârful Poștei ca programul de sprijin al românilor vulnerabili să eșueze?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.