Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Pot lovi oriunde...Îi voi distruge pe cei nevinovați' - Un norvegian plănuia un masacru mai mare ca cel din 2011 / Autoritățile ungare l-au arestat

Facebook
politie ungaria

Autoritățile ungare au arestat un norvegian în vârstă de 45 de ani, suspectat că a plănuit crime în masă, care ar fi urmat să eclipseze masacrul comis în 2011 de extremistul norvegian de extremă dreapta Anders Behring Breivik, a anunțat marți poliția, citată de Reuters.

Extremistul norvegian de extremă dreapta Anders Behring Breivik, care a comis masacrul din 2011, a ucis 77 de persoane în ceea ce a fost cea mai mare atrocitate pe timp de pace din Norvegia, în iulie 2011. El a omorât opt persoane cu o mașină capcană în Oslo și apoi a împușcat 69, majoritatea adolescenți, într-o tabără de tineret a Partidului Laburist.

Poliția ungară a declarat că bărbatul arestat la Budapesta, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a încărcat mai multe mesaje pe un portal de partajare video în care a prezentat planurile de a comite crime în masă într-o locație nespecificată.

Poliția a declarat că suspectul, care vorbea în cea mai mare parte a timpului în norvegiană și, în unele cazuri, în engleză, a spus că urmărea să depășească masacrul comis de Breivik.

„Pot lovi oriunde ... Aeroport, terminal feroviar, nimic nu poate fi o problemă ... Îi voi distruge pe cei nevinovați”, a declarat bărbatul, potrivit poliției, în unele dintre înregistrări.

Bărbatul, reținut miercurea trecută de forțele antiteroriste și arestat oficial sâmbătă, a fost condamnat pentru diverse cazuri de violență și infracțiuni sexuale în Norvegia, a declarat poliția ungară, citând informații primite de la omologii lor norvegieni. Aceștia nu au oferit mai multe detalii despre infracțiunile sale din trecut.

Poliția norvegiană a confirmat pentru Reuters că a fost contactată de autoritățile ungare în legătură cu bărbatul, dar a refuzat să comenteze „ancheta unei alte țări”.

Suspectul este reținut într-o instituție medico-legală de boli mintale, a precizat poliția ungară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.