Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poveste IMPRESIONANTĂ: Un câine și-a lins pe față stăpânul aflat în hipotermie și scheuna pentru a cere ajutor

City Room Blog - New York
caine pet

Un bărbat din Braşov, care sâmbătă a ieşit cu câinele la plimbare pe malul lacului Noua din localitate a intrat în hipotermie şi nu s-a mai putut deplasa. În ajutorul lui au intervenit un jandarm care ieşise şi el cu câinele şi un angajat al Crucii Roşii Braşov, care i-au dat omului hainele de pe ei şi l-au încălzit şi l-au frecţionat până la sosirea unui echipaj medical de la ambulanţă, relatează News.ro.

Incidentul a fost povestit pe Facebook de către un martor şi confirmat de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov, care a anunţat că jandarmul este angajat al Grupării Mobile şi se numeşte Ionel Ciprian Cărămidaru.

„Astăzi am fost martor la salvarea unui bărbat aflat în hipotermie. Mergeam la Lacul Noua la izvor pentru apă şi am văzut cum două persoane acordau ajutor acestui bărbat. Din discuţiile purtate am aflat că omul respectiv era în hipotermie, avea mâinile roşii şi îngheţate, nu-şi mai simţea picioarele, îl dureau şi pieptul, capul ,avea o stare generală de frig şi senzaţie de vomă. Cei doi au intervenit rapid când au ajuns in dreptul omului, faţă de alţi plimbăreţi care deşi l-au văzut gârbovit pe om, au trecut nepăsători, cum facem noi deseori” a scris pe reţeaua de socializare martorul la această întâmplare.

Conform celor relatate de martor, bărbatul are 56 de ani şi ieşise la plimbare cu câinele însă, răpus de frig, în condiţiile î care la Braşov au fost minus 13 grade Celsius, s-a aşezat pe o bancă, de unde nu s-a mai putut ridica. El a fost văzut de către angajatul Jandarmeriei şi de cel al Crucii Roşii.

„Ambii simultan au mers la om, l-au întrebat cum se simte, omul bâiguia ceva, acuza ca nu mai simte mâinile, picioarele, că îi este frig rău şi are senzaţie de vomă. Cei doi s-au descheiat la geci,i-au băgat mâinile omului la piepturile lor calde si au sunat la 112 şi i-au frecţionat spatele, sa se mai încălzească. Unul dintre martori i-a dat mănuşile lui la jandarm, ca să poată frecţiona la fel ca celălalt. După 15 minute a sosit ambulanţa”, a mai scris braşoveanul.

Poveste IMPRESIONANTĂ: Un câine și-a lins pe față stăpânul aflat în hipotermie și scheuna pentru a cere ajutor

El s-a arătat impresionat de reacţia pe care a avut-o cinele bărbatului, care îl lingea pe faţă si scheuna lângă el. Tremurau amandoi, dar totul era sub control.

„Felicit aceşti doi Oameni inimoşi (care si-au păstrat anonimatul, dar se poate verifica apelul de azi 16 ian 2021,ora 11:51 la 112) si îmi doresc sa facem cunoscută fapta lor, care ne va face mai atenţi cu cei de lângă noi” a mai scris braşoveanul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.