Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Povestea bilelor folosite la tragerea la sorți a noilor completuri de 5 judecători: Au fost cumpărate din Franța și rătăcite pe un aeroport din Germania

Inquam Photos / George Calin
tragere la sorti ICCJ

Cristina Tarcea a povestit, joi, la ICCJ, cum au fost achizitionate bilele folosite pentru tragerea la sorti a completurilor de 5 judecatori si dificultatile intampinate de institutie. Președintele instantei supreme sustine ca bilele au fost cumparate din Franta, in primă fază apelând, fara succes, la Loteria Româna si la Federația Română de Fotbal. Cele peste 150 de bile de culoare turcoaz au fost comandate de pe internet, insa s-au rătăcit pe un aeroport din Germania.

Citeste si Miza procesului Lazăr-Toader: Ce are de câștigat procurorul general

„Ca orice epopee frumoasă, și povestea bilelor este interesantă. Inițial, am decis să recurgem la serviciile furnizorilor români numai că – din păcate – ceea ce am găsit nu era corespunzător condițiilor stabilite prin hotărârea CSM și a Colegiului de conducere. Deja am văzut că au apărut prin presă mici fragmente de informații. Am apelat prima dată la Loteria Română, care ne-au spus că sunt cu mult mai tehnologizați decât bilele noastre și că singurele bile pe care le au sunt vreo șase sau opt din tragerie anterioare, dar care toate erau numerotate. m apelat la Federația Română de Fotbal, nici acolo nu au găsit un număr suficient de bile, erau numerotate și acelea, și dacă îmi aduc eu bine aminte erau și de culori diferite, după care am apelat – noroc cu tehnologia avansată – la Internet. Am găsit o societate pe Internet care a găsit aceste bile în Franța. Ele au plecat din Franța luni, numai că s-au rătăcit pe un aeroport din Germania, în Leipzig, motiv pentru care bilele au sosit abia ieri (miercuri-n.r.). Eram la Cosiliul Superior al Magistraturii, doamna prim-magistrat asistent mi-a dat un mesaj și mi-a spus: «ura, avem bile!» Cam asta e istoria bilelor", a declarat Cristina Tarcea, potrivit Mediafax.

ICCJ a tras la sorti, joi, componenta provizorie a completurilor de 5 judecatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.