Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Povestea fără perdea a debarcării lui Paul Stănescu din Guvern

Inquam Photos / Octav Ganea
paul stanescu

Paul Stănescu a scăpat „la mustață” de o posibilă excludere din PSD, au povestit surse din partid pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Scandalul a ating apogeul după ce președintele Klaus Iohannis nu a semnat revocarea lui Stănescu din funcția de ministru al Dezvoltării, iar CExN al PSD s-a reunit și a votat să îi ceară să-și dea demisia din funcție.

Un prim semnal a venit de la premierul Viorica Dăncilă, pe 21 noiembrie, care a spus că deși s-a abținut la schimbarea lui Stănescu din Guvern, toată lumea din partid, inclusiv ea și Stănescu, trebuie să respecte deciziile CExN. „Eu trebuie să respect votul din CEX. Suntem un Guvern politic”, a spus Dăncilă.

Stănescu a răspuns tăios: „Îmi voi face propria analiză şi voi decide în consecinţă!”.

Citește și: EXCLUSIV Sesizarea trimisă de Dăncilă la CCR în criza remanierii

După acest nou blocaj creat de Stănescu, pe lângă cel provocat de Iohannis, social-democrații au început să discute neoficial, pentru prima dată, despre o eventuală sancționare a vicepremierului.

Principala acuzație care i s-a adus lui Stănescu a fost că partidul l-a făcut ministru așa că trebuie să elibereze scaunul din Guvern dacă partidul i-a cerut asta.

O parte din liderii județeni PSD au făcut asemănări cu situația lui Sorin Grindeanu, căruia CExN i-a retras sprijinul politic dar acesta nu a vrut să-și dea demisia.

Citește și: SURSE - MĂCEL între puciștii din PSD și fidelii lui Dragnea: eșafodajul de putere se distruge de la bază

Scandalul din PSD s-a întețit după ce ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a anunțat pe 22 noiembrie că demisionează pentru că este „om de onoare”. Și lui Șova îi ceruse CExN al PSD demisia în funcție, pentru că nici în cazul acestuia Klaus Iohannis nu a semnat revocarea.

Potrivit surselor citate, după demisia lui Lucian Șova, atmosfera din PSD a devenit incendiară.

Social-democrații i-au spus Vioricăi Dăncilă să vorbească ea cu Paul Stănescu și să-l convingă să demisioneze cât mai repede. Dar Stănescu i-a spus premierului că nu demisionează.

Astfel că o parte din liderii PSD se pregăteau să-l acuze pe Paul Stănescu că face jocurile lui Klaus Iohannis și că a devenit omul care blochează activitatea Guvernului.

Timp de trei-patru zile, social-democrații au luat în calcul să-l sancționeze pe Paul Stănescu prin retragerea sprijinului politic pentru funcția de vicepreședinte național al PSD și suspendarea din partid pentru o perioadă de timp.

În PSD s-a vehiculat inclusiv varianta excluderii lui Stănescu din partid pentru împiedicarea punerii în aplicare a programului de guvernare.

Pe 26 noiembrie, la șapte zile după ce PSD a spus că nu-l mai susține, Paul Stănescu a anunțat că și-a depus demisia din Guvern.

Surse social-democrate au spus ȘTIRIPESURSE.RO că acesta va rămâne, momentan, în conducerea partidului în funcția de vicepreședinte național.

Citește și: Corina Crețu pregătește anunțul care CUTREMURĂ scena politică: m-am întâlnit cu Victor Ponta

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.