Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Povestea genții negre cu 900.000 de euro pe care ar fi primit-o Elena Udrea

elena udrea mireasa

Până pe 24 aprilie, Elena Udrea stă după gratii, în al doilea mandat de arestare preventivă din Gala Bute. Procurorii o acuză pe Udrea de 3 infracțiuni de luare de mită. Într-un caz se vorbește despre o geantă neagră cu 900.000 de euro.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă, în exclusivitate, declarațiile martorilor din dosarul Elenei Udrea despre celebra geantă neagră.

” Inculpatul Gardean Adrian, în declaraţia din data de 13.02.2015 , a declarat că:

„Cred că la sfârşitul lunii august, începutul lunii septembrie 2011, am fost din nou la minister şi am discutat cu Nastasia Gheorghe despre incidentul cu Lungu Ştefan, iar acesta mi-a spus să vin cu plăţile la zi, atât în ceea ce priveşte proiectul de la Straja, cât şi cel din Parâng şi să vin direct la el cu banii.

Am discutat cu Boian Corin şi am calculat situaţia plăţilor pe care le încasasem şi urma să le încasăm. Deşi valoarea acestora era mai mare de 9 milioane de euro, am convenit să dăm 900.000 euro, pentru că doar atât puteam să strângem, urmând ca diferenţa să fie achitată ulterior, în mai multe tranşe.”

„Într-o dimineaţă, la sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie 2011, Boian Corin a venit la biroul meu din Băneasa, având cu el o geantă neagră de mână, cam de dimensiunea unei unităţi centrale de calculator în care avea o sumă de bani, spunându-mi că sunt 600.000 euro. În aceeaşi geantă am pus şi eu 300.000 euro. Din câte îmi amintesc, toţi banii pe care i-am pus eu erau în bancnote mari, de 500 de euro.

De la biroul meu, am mers împreună cu Boian Corin, cu maşina acestuia, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului din apropierea Casei Poporului. Boian Corin a rămas afară, iar eu am intrat în sediul ministerului, bănuiesc că am fost înregistrat, întrucât am prezentat buletinul la postul de control.

Am mers în biroul lui Nastasia Gheorghe, am aşteptat o perioadă în secretariat, după care secretara m-a invitat să intru într-o sală de şedinţe, faţă în faţă cu biroul domnului Nastasia, în care se intra tot din secretariat. După un timp, în acea încăpere a venit Nastasia Gheorghe.

Nastasia Gheorghe avea la el o situaţie cu finanţările ministerului pentru proiectele derulate de acesta, incluzându-le pe cele de la Straja şi Parâng. I-am spus că în geantă sunt 900.000 euro, întrucât doar atât am putut strânge, urmând diferenţa să fie plătită în cursul anului următor, după ce puteam lichidiza alte sume.”

La 13.02.2015, cu prilejul confruntării realizate între inculpaţii Gardean Adrian şi Nastasia Gheorghe, aceştia au arătat:

Întrebare pentru inculpatul Gardean Adrian: Aţi dat domnului Nastasia Gheorghe o geantă conţinând o sumă de bani?

Răspuns: Da, în toamna anului 2011 am dat domnului Nastasia Gheorghe, în biroul acestuia, o geantă conţinând 900.000 EURO.

Întrebare pentru inculpatul Nastasia Gheorghe: Aţi primit de la Gardean Adrian o geantă conţinând suma de 900.000 EURO în toamna anului 2011?

Răspuns: Da.

Întrebare pentru inculpatul Gardean Adrian: Ce i-aţi spus domnului Nastasia Gheorghe cu privire la conţinutul genţii?

Răspuns: La această întâlnire, ca la toate întâlnirile, domnul Nastasia avea un dosar conţinând alocările care erau pentru fiecare UAT. I-am spus că în geantă sunt 900.000 EURO şi că sunt mai puţini decât fusese înţelegerea pentru că nu am reuşit să strâng mai mult.

Întrebare pentru inculpatul Nastasia Gheorghe: Este adevărat că ați participat la o astfel de discuție?

Răspuns: Da, întâlnirea s-a derulat întocmai cum a arătat domnul Gardean. După întâlnirea din Buşteni de la pensiunea mea, am avut o discuţie cu doamna Udrea la care aceasta mi-a spus că o să mă caute domnul Gardean, că domnul Gardean ştie ce sumă trebuie să restituie din plăţile primite şi că eu voi fi cel contactat de domnul Gardean în acest sens. Imediat după primirea genţii cu banii de la domnul Gardean, i-am dus această geantă doamnei ministru Udrea, la cabinet. Am găsit-o în birou, i-am lăsat geanta şi i-am spus că sunt banii de la domnul Gardean.”

Martorul Boian Corin din data de 13.02.2015 (vol. 5, f. 97) a declarat că:

„La data convenită cu Gardean Adrian, cred că în cursul lunii octombrie 2011, am venit la Bucureşti, având asupra mea suma de 600.000 euro în numerar, în bancnote mari, cred că numai de 500 de euro, pentru a ocupa un volum cât mai mic.”

„M-am întâlnit cu Gardean Adrian la biroul acestuia de la Aviaţia Utilitară din Băneasa, iar în prezenţa mea acesta a pus în geantă 300.000 euro. De aici, ne-am deplasat împreună, cu maşina mea, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în Piaţa Constituţiei, în apropiere de Palatul Parlamentului. Am ajuns aici în prima parte a zilei, dar nu pot preciza ora.

Eu am aşteptat la maşină, iar Gardean Adrian a intrat cu geanta cu bani în clădirea ministerului, din câte îmi amintesc prin intrarea din faţă, spre Piaţa Constituţiei. Gardean Adrian s-a întors după cel mult o oră, fără geantă, şi mi-a spus că a dat-o domnului Nastasia Gheorghe, aşa cum planificasem.”

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.