Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Povestea neromanțată a Camillei: cum a ajuns de la amantă regală la regină. Scandalurile și iubirea necondiționată pentru Charles

Getty Images
camilla

Regina Consoartă va fi încoronată alături de soţul ei Regele - un moment simbolic care va pecetlui locul Camillei în istoria monarhiei.

Călătoria Camillei de la implicarea romantică, la amantă, soţie regală şi în cele din urmă Majestatea Sa s-a desfăşurat în peste cinci decenii şi culminează cu încoronarea ei ca regina naţiunii.

Au existat speculaţii cu privire la titlul pe care îl va deţine atunci când Charles a urcat pe tron, dar regretata regina Elisabeta a II-a a pus zvonurile capăt zvonurilor în ajunul Jubileului său de Platină, când a spus că este „dorinţa ei sinceră ca, atunci când va veni acel moment. Camilla va fi cunoscută drept Regina Consoartă”.

Pe invitaţiile de încoronare şi suvenirurile oficiale, ea este deja „Regina Camilla” – foarte departe de titlul de „Prinţesă Consoartă” pe care a „intenţionat” să îl folosească într-o zi şi l-a anunţat în momentul nunţii sale, subliniind că nu vrea să fie regină.

Va deveni regină a Marii Britanii



Soţia unui rege devine automat regină şi doar o modificare a legislaţiei ar fi împiedicat-o să fie aşa.

„Încoronarea este un moment potrivit pentru a începe să folosiţi „Regina Camilla” la evenimente oficiale”, a spus o sursă regală, site-ul oficial urmând să fie actualizat după încoronarea Camillei.

Joe Little, de la revista Majesty, a spus: „Este uimitor ce diferenţă poate să facă 20 de ani. Ea a trecut de la o persoană cumva aflată în obscuritate la a doua cea mai importantă persoană din ţară, aşa că este o traiectorie ascendentă într-o perioadă relativ scurtă de timp.”

Charles a spus clar în ultimii ani, ce face, nu s-ar fi putut descurca fără ea. Aşadar, cred că oamenii au rămas fără îndoială că ea este nepreţuită pentru el, aşa cum a fost Philip pentru regină”, a spus Little, conform independent.co.uk.

Rolul de amantă


Imaginea publică a Camillei a fost transformată după ce a fost considerată  ca a treia persoană din căsătoria fostului prinţ şi prinţesă de Wales, pentru a deveni un membru de campanie al monarhiei, pregătit să servească naţiunea.

Dar mai întâi de toate, ea este fata din Sussex, cu picioarele pe pământ, care a crescut cu dragoste pentru cai şi s-a îndrăgostit de Charles.

În cei 18 ani în care a fost căsătorită cu Regele, Regina Consoartă şi-a intrat în rol nemaipomenit şi acum este o gazdă regală sigură atunci când găzduieşte o recepţie la Clarence House sau călătoreşte în străinătate.

Camilla este patrona sau susţinătoarea mai multor organizaţii caritabile de alfabetizare, susţine victimele violenţei domestice şi susţine mai multe organizaţii pentru protecţia animalelor.

Rolul ei cel mai important este sprijinirea regelui şi în a fi prezenţa reconfortantă care îi permite acestuia să-şi îndeplinească rolul de şef al statului.

Little a spus că Camilla a fost „gata” după aproape două decenii de lucru pentru „firmă” şi şi-a pus amprenta.

„Încet, dar foarte clar, ea şi-a dovedit valoarea, aşa cum a văzut-o defuncta ei soacră”, a spus el.

„E clar că este o femeie extrem de capabilă, dar totuşi va prelua acest rol într-un moment în care contemporanii ei sunt deja pensionaţi de 10 sau 15 ani.”

Charles a întâlnit-o pentru prima dată pe Camilla, amuzantă şi încrezătoare, pe terenul de polo din Windsor Great Park în 1970, când tocmai părăsise Universitatea Cambridge, cu un an înainte de a se alătura Marinei Regale.

Ei s-au cunoscut printr-o prietenă comună, Lucia Santa Cruz.

"I-a plăcut că râdea cu ochii şi gura, că se amuza de aceleaşi proastioare ca el. Îi plăcea că era naturală, prietenoasă, nu în adulaţie faţă de el. Pe scurt, a fost încântat de ea şi la scurt timp a început s-o sune", a scris Penny Junor în cartea "Ducesa: Povestea Nespusă".

Legenda spune că ea a fost cea care i-a amintit de o legătură de lungă durată dintre străbunica ei, Alice Keppel, şi regele Edward al VII-lea.

„Străbunica mea a fost amanta stră-străbunicului tău – ce zici de asta?”, se presupune că ar fi întrebat ea.

Nicio cerere în căsătorie nu a venit în ciuda apropierii dintre ei, iar în 1971 Charles s-a alăturat Marinei. Relaţia s-a răcit pe măsură ce el s-a dedicat datoriei şi perioadelor lungi departe pe mare.

Camilla s-a căsătorit ulterior cu ofiţerul de cavalerie Andrew Parker Bowles în 1973, iar Charles s-a căsătorit cu fosta Lady Diana Spencer în 1981 – dar la un moment dat în anii 1980, dragostea lor s-a reluat.

În 1994, Charles a mărturisit că a comis adulter într-un interviu TV cu Jonathan Dimbleby, dar numai după ce căsnicia lui s-a „destrămat iremediabil”.

Anul următor Diana a spus în documentarul BBC Panorama: „Ei bine, eram trei în această căsnicie, aşa că era puţin aglomerat” – o referire la Camilla.

După ce Charles şi Camilla au divorţat – iar Diana a murit în 1997 – eventuala apariţie a Camillei ca partener de lungă durată a lui Charles a făcut parte dintr-o campanie de PR planificată cu atenţie, condusă de Mark Bolland.

Prima lor apariţie publică împreună a fost în faţa hotelului Ritz din Londra, în 1999, numită Operaţiunea Ritz, unde fotografii care aşteptau fuseseră informaţi.

Punctul culminant al dragostei lor a fost căsătoria şi o ceremonie civilă la Windsor Guildhall pe 9 aprilie 2005, Camilla devenind Alteţa Sa Regală şi Ducesa de Cornwall.

Dar în spatele uşilor închise, Camilla pare să fi oferit Regelui dragostea şi viaţa normală, departe de rolul său public, pe care şi le-a dorit dintotdeauna.

De la moartea Reginei, Regina Consoartă s-a confruntat cu critici din partea fiului ei vitreg, Ducele de Sussex, în controversata sa carte de memorii Spare.

Harry a calificat-o pe Camilla drept „periculoasă” şi a criticat încercările ei de a-şi reabilita imaginea pe seama lui, spunând că l-a sacrificat pe „altarul ei personal de relaţii publice”.

Totuşi, el nu a descris-o ca pe o „mamă vitregă rea” şi a spus că era plăcut când se aflau unul în prezenţa celuilalt.

Harry a scris despre cum el şi fratele său, Prinţul de Wales, au susţinut relaţia Camillei cu tatăl lor, Charles, dar l-au implorat să nu se căsătorească cu ea.

„La scurt timp după întâlnirile noastre private cu ea, a început să-şi facă jocul. O campanie care viza căsătoria şi, în cele din urmă, Coroana, cu binecuvântarea tatălui, am presupus”, a scris ducele.

Dar fratele vitreg al lui Harry, Tom Parker Bowles, ş-a contrazis, afirmând: „Nu-mi pasă ce spune cineva – acesta nu a fost un fel de joc. S-a căsătorit cu persoana pe care o iubeşte, doar asta s-a întâmplat”.

Camilla Rosemary Shand s-a născut la 17 iulie 1947, devenind în 1973 Camilla Parker Bowles după căsătorie. Cu Andrew Parker Bowles, ea are doi copii, Tom şi Laura, iar în urma căsătoriei cu Regele Charles a devenit mamă pentru prinţii Harry şi William.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.