Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Povestea VIRALĂ a unui student britanic aflat în vacanţă în Afganistan: salvat de forțele speciale, el spune că îi place turismul 'obscur şi extrem'

Reuters/Omar Sobhani
Afganistan

Un student britanic care a mers în vacanţă în Afganistan a anunţat că este în siguranţă, la Dubai, după ce a fost evacuat, relatează BBC, potrivit news.ro.

Miles Routledge are 21 de ani şi este din Birmingham, el postând informaţii în social media după ce talbanii au preluat controlul în Afganistan.

El a declarat că este "obosit dar uşurat" şi a mulţumit soldaţilor britanici care au ajutat la evacuarea cetăţenilor englezi din Kabul.

Universitatea Loughborough a anunţat că îi oferă tot sprijinul lui Routledge.

Pe reţelele de socializare, studentul la fizică a afirmat că a ales să meargă în Afganistan deoarece îi place "turismul obscur şi extrem".

Marţi, el a anunţat că a prins un loc pe lista de evacuare din Kabul, iar după câteva ore a postat un video în care apare alături de alte persoane în ceea ce a descris a fi un avion al British Army.

"Final fericit: am aterizat la Dubai datorită minunaţilor oameni din armata britanică. Toată lumea este în siguranţă", a scris el.

Un purtător de cuvânt al Foreign & Commonwealth Office a afirmat că se ştia despre cazul lui Routledge şi i s-a oferit asistenţă. "Siguranţa britanicilor este prioritatea noastră şi de aceea le-am solicitat să plece din Afganistan încă din 21 aprilie. În 6 august, am sfătuit lumea din nou să plece imediat", a spus acesta.

Routledge şi-a atras critici în mediul online, urmăritorii săi nefiind de acord cu faptul că a mers în Afganistan în contextul în care autorităţile au sfătuit oamenii să evite această ţară în ultimii 20 de ani.

Luni, Routledge a declarat pentru agenţia PA că el şi alţi civili, inclusiv unii cetăţeni britanici, au primit refugiu în ceea ce a descris a fi o clădire controlată de NATO la Kabul.

Routledge a menţionat pe reţelele de socializare că nu regretă decizia de a merge în Afganistan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.