Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poziția PNL privind votul pe Codul silvic

BENQ DIGITAL CAMERA

Partidul National Liberal va depune si sustine în comisiile de specialitate amendamente la Codul silvic, în concordanta cu cererea de reexaminare formulata de presedintele Klaus Iohannis, a declarat marti deputatul PNL Lucia Varga, precizând ca, în cazul în care acestea nu vor fi aprobate de PSD, liberalii vor vota împotriva acestui proiect de lege.

'Vom vota împotriva acestui proiect de lege daca amendamentele depuse de Partidul National Liberal, amendamente în concordanta cu cererea de reexaminare formulata de catre presedintele Iohannis, nu vor fi aprobate de PSD. De ce vom vota împotriva? Pentru ca România risca sa încalce prevederi ale Tratatului de aderare la UE si sa suporte consecinte, inclusiv riscul unui infringement pentru nerespectarea legislatiei privind libera circulatiei a marfii si concurenta', a precizat Varga, fost ministru al Apelor, într-o conferinta de presa.

Ea a sustinut ca acest Cod silvic nu rezolva problemele silviculturii românesti, 'cârpeste si nu reglementeaza domeniul, adaptând modele de succes din tarile europene la realitatile din România', iar taierile ilegale de paduri pot fi reduse numai prin eliminarea 'personalului corupt din silvicultura'.

'Pentru a clarifica tot ce tine de partea de sprijin pe care noi insistam sa îl acordam agentilor economici din industria mobilei si pentru a formula corect, respectând legislatia concurentei, PNL solicita presedintilor comisiilor de specialitate sesizate pentru raportul în fond sa invite Consiliul Concurentei la dezbateri si sa gasim formula potrivita, astfel încât sa putem sprijini agentii economici din industria mobilei pentru acces la resursa pentru dezvoltarea economica si crearea de locuri de munca. PNL considera ca personalul corupt din silvicultura trebuie eliminat. Numai asa vom putea reduce taierile ilegale', a afirmat Varga.

Întrebata cum comenteaza afirmatiile ministrului Doina Pana, potrivit carora cererea de reexaminare formulata de Iohannis s-ar datora lobby-ului facut de o firma austriaca si ca presedintele ar proteja interesele acestei firme, deputatul liberal a spus ca solicitarea de reexaminare a sefului statului a fost 'corecta'.

'Presedintele Iohannis, din punctul meu de vedere, a facut o solicitare corecta, legitima, pentru ca, într-adevar, sub forma în care este formulat acum articolul 60, lit. f si g, se încalca prevederile Legii concurentei si tocmai de aceea PNL solicita prezenta Consiliului Concurentei în dezbaterile de la comisiile de specialitate. Vrem sa gasim o forma a legii care sa permita sprijinirea agentilor economici, acel drept de preemptiune, pentru ca astfel s-ar crea foarte multe locuri de munca', a spus Lucia Varga.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.