Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poziţie de ultimă oră a Marii Britanii în privinţa rămânerii în UE

David Cameron

Prim-ministrul David Cameron a declarat joi, la Davos, că speră încă să ajungă la un acord în februarie cu partenerii săi din UE în privinţa reformelor pe care le solicită pentru rămânerea Marii Britanii în blocul Celor 28, relatează AFP.

'Sper cu adevărat că se va putea, cu bunăvoinţa care există, să ajungem la un acord în cadrul reuniunii Consiliului European din februarie. Este ceea ce îmi doresc', a declarat David Cameron în faţa liderilor mondiali la Forumul economic de la Davos. 'Dar vreau să spun cu claritate că, dacă nu va exista un acord valabil pe masă, nu mă grăbesc. Eu îmi pot organiza referendumul în orice moment până la finalul lui 2017. Este mult mai important să facem acest lucru corect decât să ne grăbim', a adăugat el.

Mai devreme, prim-ministrul francez Manuel Valls şi-a exprimat speranţa de a încheia un acord în februarie, deşi a estimat că negocierile vor necesita fără îndoială 'mai mult timp'. La fel ca mulţi alţi lideri europeni prezenţi la Davos, el a afirmat că vrea să vite 'drama' unui Brexit. Un Brexit ar fi 'o catastrofă', a spus ministrul german de finanţe Wolfgang Schauble. David Cameron a prezentat încă o dată cele patru mari axe de reformă pentru care doreşte să obţină consimţământul partenerilor europeni. Punctul cel mai controversat priveşte anumite ajutoare sociale pentru migranţii din ţările UE, în privinţa cărora Cameron ar dori să impună un moratoriu de patru ani. Prim-ministrul britanic a repetat că, dacă revendicările sunt satisfăcute, va face 'campanie pentru menţinerea Marii Britanii într-o UE reformată, spun cei de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.