Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pozițiile cultelor creștine cu privire la vaccinare în Moldova

COVAX
vaccin coronavirus

Creştinii ortodocşi ar trebui să decidă singuri dacă se vaccinează sau nu împotriva noului tip de coronavirus. Este părerea Mitropoliei Basarabiei, care îi îndeamnă pe cetățeni să se informeze înainte de a lua o decizie.

Andrei Bucliș, secretarul Mitropliei Basarabiei: "Nu putem noi să influenţăm noi nici pro, nici contra decizia unui credincios de a se vaccina sau nu a se vaccina. Noi, încă o dată repet, îi încurajăm, dar şi îi îndemnăm să fie responsabili, să se informeze foarte bine înainte de a lua o decizie. "

Andrei Bucliș spune că nu a decis încă dacă personal se va imuniza împotriva COVID-19.

Andrei Bucliș, secretarul Mitropliei Basarabiei: "O să încerc să adun toată informaţia despre ceea ce înseamnă acest vaccin."

Mitropolia Moldovei, care se subordonează canonic Eparhiei de la Moscova, nu a venit cu o poziţie oficială privind vaccinarea anti-COVID.

Secretarul Mitropoliei, Vadim Cheibaş, ne-a spus că Înaltpreasfinţitul Vladimir, se abţine de la comentarii pentru a nu diviza societatea.

Mitropolia Moldovei afirma acum nouă luni că este împotriva imunizării şi chiar promova, în mod oficial, teoriile nedovedite ştiințific privind tehnolgia 5G şi microciparea prin intermediului vaccinurilor. Și Uniunea Bisericilor Crestine Evanghelice Baptiste din Moldova are o poziţie neutră faţă de imunizarea populaţiei.

Nicolae Vozian, episcopul Uniunii Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste din Moldova: "Noi am zice suntem împotriva ca să fie obligatorie vaccinarea în ţara noastră.

Aş mai zice cei ce se vaccinează să nu înjosească pe cei ce nu se vaccinează şi cei ce nu se vaccinează să nu dispreţuiască pe ceilalţi."

Doar biserica catolică susţine campania de vaccinare anti-COVID-19 şi îndeamnă oamenii să urmeze exemplul Papei de la Roma, care s-a imunizat deja.

Petru Ciobanu, cancelarul curiei Episcopiei Romano-Catolice Chişinău: "Ar trebui să luăm în consideraţie şi binele nostru, dar şi binele celor care ne înconjoară. De aceea, personal eu şi alţi preoţi pe care îi cunosc care suntem împreună în casă, cu prima ocazie, evident ne vom vaccina."

Campania de vaccinare în ţara noastră a început în data de 2 martie. Primii sunt imunizaţi lucrătorii medicali din prima linie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.