Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PPE salută formarea noului guvern moldovean și cere o tranziție pașnică a puterii

EPP
PPE

Partidul Popular European consideră că Guvernul în frunte cu Maia Sandu, condus de blocul ACUM, este un punct de cotitură istoric pentru recuperarea democrației moldovenești. Într-un comunicat de presă, formațiunea politică la care sunt afiliate PAS și PPDA a salutat acțiunile deputaților moldoveni de astăzi. Președintele PPE, Joseph Daul, a felicitat componentele blocului ACUM pentru că și-au asumat guvernarea în Republica Moldova.

„Astăzi e o zi istorică pentru Republica Moldova și oamenii ei. Astăzi, Republica Moldova are un Guvern condus de ACUM și ales în mod democratic. Astăzi este ziua în care R. Moldovaa început să se transformeze dintr-un stat capturat într-o democrație care se recuperează. [...] În pofida provocărilor inimaginabile și a obstacolelor organizate de Vladimir Plahotniuc pentru a face ca PSRM și ACUM să eșueze, democrația a prevalat”, se arată în mesajul PPE.

„[...] Am fost impresionat întotdeauna de curajul Maiei Sandu de a lupta împotriva controlului oligarhic și de determinarea dumneai de a aduce democrația și prosperitatea cetățenilor. [...] Andrei Năstase este o forță puternică împotriva unei Moldove autocratice și convingerea sa de a aduce o schimbare a fost de neclintit”, se mai arată în mesajul lui Joseph Daul.

În continuare, PPE afirmă că PDM a încercat cu disperare să submineze Guvernul ales democratic și Parlamentul prin intermediul instituțiilor pe care le controlează.

„Este revoltător să vezi cum judecătorii Curții Constituționale urmăresc ordinile lui Vladimir Plahotniuc, în loc de legislația prevăzută de Constituție”, mai spun cei din PPE.

„PD trebuie să respecte deznodământul și să asigure tranziția pașnică a puternii. De asemenea, vreau să îndemn PSRM-ul să se țină de cuvânt și să sprijine reformele necesare pentru a elibera R. Moldova din captivitatea oligarhică”, se mai arată în declarația popular-europenilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.