Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pr. Constantin Necula și Acad. Ioan-Aurel Pop vor participa la Conferințele speciale FITS

Paul Băilă
fits festival

Secțiunea dedicată Conferințelor speciale din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) reunește, de-a lungul mai multor zile, întâlniri între personalități de marcă ale culturii românești și universale. Preotul Constantin Necula, prodecanul Facultăţii de Teologie din Sibiu, și Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române, se află printre invitați.

Sâmbătă, 28 august, la ora 16:00, Părintele profesor Constantin Necula va susține, la Catedrala Mitropolitană Sibiu, Conferința „Cum ne restaurăm sufletul după vremuri grele – scurt exercițiu de admirație a lui Dumnezeu”. Evenimentul va fi deschis de Ozana Barabancea prin interpretarea unei pricesne, precizează un comunicat de presă transmis de organizatorii FITS, potrivit Basilica.ro.

Totodată, duminică, 29 august, la ora 12:00, FITS propune un dialog între Pr. Constantin Necula și Acad. Ioan-Aurel Pop. Întâlnirea cu tema „Icoană ca speranță a sufletului”, se va desfășura la Biserica „Sf. Treime” din Sibiel și la Muzeul parohial de icoane pe sticlă „Pr. Zosim Oancea”. Evenimentul îi are totodată ca invitați speciali pe Mitropolitul Laurențiu al Ardealului, pe Constantin Chiriac, Președintele FITS și pe Directorul General al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu.

Tot în cadrul conferințelor speciale FITS, joi, a avut loc la Filarmonica de Stat Sibiu un dialog între criticul de teatru Octavian Saiu și marele coregraf și dansator spaniol Israel Galvan.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se desfășoară în perioada 20-29 august 2021, cu tema „Construim speranța împreună”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.