Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prședintele egiptean și mistrul francez al apărării participă la primul salon de armament organizat la Cairo

armament

Preşedintele egiptean, Abdel Fattah al-Sissi, şi şefa de la Apărare din Franţa, Florence Parly, au inaugurat luni primul salon de armament organizat la Cairo, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea egipteană, citată de AFP preluată de Agerpres.

Egiptul, una din primele puteri militare din regiune, organizează în 3-5 decembrie primul său salon de armament, la care participă aproximativ 40 de state şi aproape 400 de companii, potrivit autorităţilor.

Al-Sissi şi Florence Parly au tăiat împreună panglica roşie la deschiderea salonului, potrivit imaginilor televiziunii guvernamentale de la Cairo.

Preşedintele egiptean a vizitat apoi târgul, însoţit de responsabili militari egipteni, în uriaşa sală de expoziţii de la periferia Capitalei.

'Armata încearcă să dobândească forţă pentru a suprima orice agresiune pe pământ egiptean în cooperare de încredere cu ţări care iubesc securitatea şi pacea', a declarat ministrul egiptean al apărării Mohamed Zaki, la deschidere.

Florence Parly, care nu s-a exprimat în public, urmează să se întâlnească cu preşedintele Al-Sissi şi cu omologul său Mohamed Zaki, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării francez.

'Aceste schimburi vor permite confirmarea cooperării excelente între Egipt şi Franţa', menţionează textul.

Cooperarea militară s-a consolidat considerabil între Paris şi Cairo de la sosirea lui Abdel Fattah al-Sissi la putere în 2014.

Din 2015, Egiptul a încheiat contracte de armament cu Parisul în valoare de şase miliarde de euro, inclusiv achiziţionarea a două portelicoptere Mistral, a unor rachete şi 24 de avioane Rafale.

Florence Parly urma de asemenea să aibă o întâlnire cu reprezentanţi ai industriei de armament din Franţa prezenţi la târg.

Organizaţiile de apărare a drepturilor omului acuză Egiptul că utilizează armament de fabricaţie europeană împotriva civililor, în special la reprimarea opoziţiei şi activiştilor. Cairo dezminte sistematic aceste acuzaţii, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.