Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Practicantă a celei mai vechi meserii din lume, o româncă din Austria se confesează: N-am lucrat în weekend sau noaptea. Mergeam ca la birou, de la 9 la 17

trevisotoday.it
prostitutie proxeneti

Ana este una dintre miile de românce care se prostituează în străinătate. Nu este mândră de ceea ce face, dar spune că nu are încotro. Femeia susține că sărăcia și foamea au îndemnat-o să practice cea mai veche meserie din lume.

Se știe deja că România este principalul furnizor de carne vie pe piața europeană. Anual, mii de românce apar în statistici ca victime ale exploatării sexuale.

Însă acest fenomen este însă mult mai amplu și cu o răspândire greu de controlat. Intrarea în afacere? „Nespectaculoasă! Nu a fost nicio presiune, nici trafic de persoane, nici violență. Dacă era presiune, era economică. Aveam datorii acasă, aveam nevoie de bani”, spune Ana, nume schimbat de redactorii din presa din Austria, citați de romaniatv.net.

Românca a ajuns într-un bordel din Cehia, în urmă cu vreo 20 de ani. „În primele săptămâni mi-a fost foarte greu. Pentru că aici nu vorbim despre dragoste de vânzare. Vorbim despre munca sexuală, vânzarea propriului corp”, spune Ana.

Femeia vorbește și despre cum a ajuns din Cehia în Austria. „O femeie mi-a spus că ar fi mai bine aici (n.r. – Graz), că aș putea câștiga mai mulți bani”.

În cele din urmă, capitala statului Stiria urma să devină un refugiu sigur pentru Ana într-o industrie în mare măsură reglementată din această țară. „Am început într-un bordel și am rămas acolo până când am renunțat acum câțiva ani”.

Ana este o persoană „care păstrează întotdeauna distanța”. Ea a trăit într-un parteneriat, a avut un copil, l-a dus la grădiniță sau la școală și a mers la muncă sexuală precum ar merge la birou. De la 9:00 până la 17:00.

„N-am lucrat niciodată în weekend, niciodată noaptea. Și 90 la sută dintre clienții mei erau buni cu mine. Unii au venit la mine de 15 ani. Aproape că am devenit prieteni acolo. Au murit și bărbați mai în vârstă. Clienții au fost în proporție de 99 la sută buni cu mine – și acel 1 la sută este peste tot”.

Versiunea pentru propriul tău copil: Ana este „o chelneriță”. Dacă Ana regretă ceva, este faptul că și-a mințit copilul. „I-am spus copilului meu că trebuie să-mi spui mereu adevărul. Dar l-am mințit, i-am spus că lucrez ca și chelneriță. I-am spus despre slujba mea adevărată doar când era adolescent. A fost foarte, foarte greu…”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.