Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Praga și-a pierdut încrederea în Varșovia, după ce Polonia a livrat o 'porție bună' de salmonela în Cehia

carne porc

Autorităţile din Cehia vor inspecta toate importurile de carne de vită provenită din Polonia, după descoperirea de salmonela într-un lot de 700 de kilograme de carne de vită importată din Polonia, a anunţat miercuri agenţia de presă cehă CTK, potrivit agerpres.ro.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ - Directorul general al fermei de porci deținute de fiul lui Liviu Dragnea, CONDAMNAT la 7 ani de închisoare de Tribunalul Bucureşti

Potrivit CTK, ministrul ceh al Agriculturii, Miroslav Toman, a declarat că Guvernul de la Praga analizează şi posibilitatea de a interzice importurile de carne de vită din Polonia.

Aceste inspecţii vin după ce în luna ianuarie o anchetă jurnalistică a arătat că animale bolnave erau sacrificate în abatoarele din Polonia, iar carnea lor era destinată consumului uman.

Polonia procesează anual aproximativ 560.000 de tone de carne de vită, iar 85% din această cantitate este exportată către ţări din UE, inclusiv în România. Directorul Agenţiei sanitar veterinare din Polonia, Pawel Niemczuk, a declarat la începutul acestei luni că Polonia a exportat spre alte state membre ale Uniunii Europene o cantitate de 2.700 de kilograme de carne de vită suspectată că provine de la animale bolnave.

În România, inspectorii sanitari veterinari au identificat 1.434 de kilograme de produse provenite de la firma poloneză iar întreaga cantitate a fost sechestrată şi urmează a fi dirijată către neutralizare, a informat miercuri Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.