Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prahova: 12 persoane, trimise în judecată într-un dosar de producere şi comercializare ilegală de ţigări

www.cugetliber.ro
justiție, judecată

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria (PJ) Ploieşti au trimis în judecată 12 persoane într-un dosar de producere şi comercializare ilegală de ţigări, acestea fiind produse la domiciliul unora dintre inculpaţi şi vândute, pe bază de comenzi telefonice, către persoane din mai multe judeţe. 

Potrivit unui comunicat postat, marţi, pe site-ul Ministerului Public, unul dintre cei 12 inculpaţi este arestat preventiv, unul este în arest la domiciliu, iar trei sunt sub control judiciar. 

Cei 12 sunt acuzaţi de producere de produse accizabile, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializare pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, peste limita a 10.000 ţigarete sau peste 1 kg tutun de fumat, respectiv complicitate la aceste infracţiuni.

Percheziții MASIVE în Capitală și două județe din țară: Aproape 200 de persoane, duse la audieri


Procurorii spun că, în perioada ianuarie 2016 - 17 mai 2017, cinci inculpaţi domiciliaţi în localitatea prahoveană Bucov au produs ţigarete la domiciliile lor folosind utilaje artizanale pentru măcinarea tutunului şi producerea ţigaretelor, acestea fiind comercializate, în funcţie de reţeaua de distribuţie a fiecăruia, către terţe persoane din judeţele Prahova, Sibiu, Braşov, Argeş în baza comenzilor telefonice primite, folosindu-se servicii de coletărie. 

"Pentru a nu fi depistaţi, inculpaţii furnizau date fictive privind expeditorul/destinatarul coletului, cunoscând procedura de lucru a agenţilor, care contactau postul telefonic înscris pe recipisa AWB", arată anchetatorii. 

Totodată, alţi doi inculpaţi, domiciliaţi în Dolj, sunt acuzaţi de complicitate la infracţiunea de producere produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, în condiţiile în care ei au livrat tutun frunze în cantităţi mari, cunoscând că urmau să fie folosite pentru producerea ilegală de ţigări. 

"De asemenea, inculpaţii B.I., C.A., K.N.Z, P.F., I.N.A. au fost trimişi în judecată pentru complicitate la producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă (...), reţinându-se că aceştia solicitau frecvent inculpaţilor R.I. şi R.M. producerea şi livrarea de ţigarete, sens în care promiteau tăinuirea bunurilor produse din infracţiune (primirea, dobândirea, transformarea sau înlesnirea valorificării acestora). Fapta inculpaţilor menţionaţi, prin frecvenţă şi repetabilitate, se deosebeşte substanţial de situaţia unor simpli cumpărători. Prin acţiunile lor inculpaţii B.I., C.A., K.N.Z, P.F., I.N.A determinau efectiv pe inculpaţii R.I. şi R.M. la producerea de noi cantităţi de ţigarete, asigurându-le astfel o piaţă de desfacere şi profitabilitatea activităţii de producere ţigarete", spun procurorii. 

Prejudiciul creat este de 172.258 lei, fiind recuperat în cuantum de 71.808 lei prin plată de către inculpaţi, se precizează în comunicat. 

Dosarul a fost trimis, spre soluţionare, Judecătoriei Ploieşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.