Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRĂPĂD în Rusia, chiar în ziua în care Vladimir Putin a anunțat lansarea celui de-al doilea vaccin anti-COVID-19: S-au raportat peste 14.200 de cazuri noi

Cristi Șelaru
Moscova Piața Roșie

Rusia a înregistrat miercuri 14.231 cazuri de COVID-19, o tendinţă care se menţine în creştere de la sfârşitul lunii august, fără ca autorităţile să fi decis deocamdată impunerea unor restricţii severe, relatează EFE. Totul s-a întâmplat chiar în ziua în care Vladimir Putin a anunțat că Rusia a înregistrat al doilea vaccin anti-COVID-19.

În total, Rusia a înregistrat de la începerea pandemiei 1.340.409 de cazuri şi 23.205 de decese. În ultimele 24 de ore au fost raportate 239 de decese, scrie agerpres.ro.

Citește și: Victor Ponta trage semnalul de alarmă: Dacă nu o facem acum – până în 2024 va mai exista România?

Ministrul rus al sănătăţii, Mihail Muraşko, a subliniat miercuri că "numărul contagierilor în această săptămână a crescut de la 41 de cazuri la 100.000 de persoane la 53 de persoane la 100.000 în ţară". Acest lucru reprezintă "comparativ cu săptămâna trecută o creştere de aproape 26 %", a declarat el la o şedinţă pe teme de sănătate a Parlamentului.

Muraşko a informat că guvernul a alocat aproximativ 300 de miliarde de ruble (3,8 miliarde de dolari) pentru a sprijini regiunile ruse în lupta împotriva coronavirusului. Ministrul Sănătăţii a subliniat că aceste resurse au fost destinate îmbunătăţirii condiţiilor din spitale şi alocării unor sume suplimentare pentru angajaţii din sectorul sanitar.

Citește și: Ludovic Orban reacționează după recordul COVID-19: ‘Suntem într-un moment de cumpănă. Putem opri creșterea numărului de cazuri’

Deşi numărul contagierilor este în creştere, autorităţile ruse nu au optat pentru adoptarea de măsuri drastice, dar au reiterat apelurile la menţinerea distanţării fizice, respectarea măsurilor de igienă şi purtarea măştilor sanitare.

La Moscova, principalul focar al ţării şi unde şcolile sunt închise, bolnavilor cronici şi persoanelor de peste 65 de ani li s-a recomandat să rămână acasă. Totodată, autorităţile locale promovează telemunca, acolo unde este posibil.

Citește și: Gabriela Firea reacționează după declarațiile lui Tătaru și Arafat: Nu am auzit nici măcar o măsură care să vină din partea Guvernului şi care să ne garanteze limitarea răspândirii coronavirului

În ultimele 24 de ore, capitala rusă a înregistrat 4.573 noi cazuri de COVID-19.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a reamintit că săptămâna aceasta se încheie vacanţa de toamnă şi că elevii din clasele primare vor reveni la cursuri, în timp ce elevii din clasele gimnaziale vor face cursurile online.

Potrivit municipalităţii moscovite, decizia ţine cont de faptul că numărul contagierilor în rândul şcolarilor este mai mare la elevii din cursurile gimnaziale.

Citește și: Alexandru Rafila, după noul record de cazuri Covid-19: Nu mai facem față la pacienți! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.