Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președinția Română a Consiliului UE, aproape de final - Cu ce se poate lăuda Guvernul Dăncilă în fața liderilor europeni

romania ue comisia europeana

România a închis, în perioada Președinției Consiliului UE, 90 de dosare legislative, arată datele preliminare. Printre dosarele închise se află setul de măsuri în vederea combaterii discriminării, finalizarea discuțiilor pe Directiva Gaze Naturale și actualizarea legislației copyright.

România deține președinția Consiliului UE până la 1 iulie 2019. Potrivit datelor de până acum, în cele șase luni de mandat, țara noastră a reușit să închidă 90 de dosare legislative.

La jumătatea mandatului său, adică în luna martie, România reușea să transmită Uniunii Europene finalizarea negocierilor din dosare importante, precum: setul de măsuri în vederea combaterii discriminării, finalizarea discuțiilor pe Directiva Gaze Naturale și Directiva Copyright.

Oficialii de la București au urmărit încă de la început crearea unui cadru în care să se desfășoare alegerile europarlamentare, fără a exista riscul dezinformării. Totodată, Directiva Copyright a fost prioritară, avându-se în vedere implicațiile copyright asupra giganților internaționali în mediul online.

Ludovic Orban dă semnalul că legea pensiilor nu va trece: 'Nu poţi tu să stabileşti, din burtă, când vrei tu, o creştere'

Alte puncte finalizate sau dezbătute în timpul președinției române la Consiliul UE:

- Directiva privind transparența și previzibilitatea condițiilor de muncă - aceasta este importantă în îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru toți lucrătorii europeni și oferă protecție în fața contractelor nelegale.

- finalizarea negocierilor asupra Directivei privind protecția lucrătorilor împotriva riscurilor legate de expunerea la agenți cancerigeni sau mutageni la locul de muncă

- măsuri de consolidare a Pieței Interne, cum ar fi Directiva privind dublul standard al produselor alimentare

- aprofundarea Pieței Unice, în baza unei abordări care a vizat menținerea integrității acesteia și a celor patru libertăți fundamentale aferente

-Regulamentul privind promovarea transparenței pentru întreprinderile utilizatoare de servicii de intermediere online

-Regulamentul privind siguranța generală a vehiculelor cu motor

-Regulamentul privind comercializarea și utilizarea precursorilor de explozivi

- Directiva privind instrumentele și procesele digitale în contextul dreptului societăților comerciale

-Directiva privind transformările, fuziunile și divizările transfrontaliere

- Definitivarea pieței unice digitale- obiectivul asumat a vizat contribuția la valorificarea la maximum a potențialului digital al Uniunii.

-adoptarea de către Consiliul Afaceri Generale a Concluziilor privind extinderea și procesul de stabilizare și asociere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.