Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președinții Comisiei Europene, Parlamentului European și al Consiliului European vor fi, începând de joi, la București

Parlamentul European

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, al Parlamentului European Antonio Tajani și al Consiliului European Donald Tusk vor fi, începând de joi la București, cu ocazia inaugurării Președinției Consiliului UE preluată de România de la 1 ianuarie, potrivit mediafax.

Citește și: Descoperire fără precedent a lui Rareș Bogdan! Guvernul intră la rupere în 2019 – Operațiune de amploare demarată de ANAF în ianuarie

Președinția rotativă a Consiliului UE preluată de România va debuta, joi, cu o ceremonie de deschidere și un concert inaugural la Ateneul Român. De la ora 20.00 vor susține discursuri de deschidere premierul Viorica Dăncilă, președintele PE Antonio Tajani, președintele Consiliului European Donald Tusk și președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

De asemenea, vineri, Jean-Claude Juncker va avea, vineri, întâlniri bilaterale cu președintele Klaus Iohannis și ulterior cu premierul Viorica Dăncilă, potrivit unui comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene. Cele două reuniuni vor fi urmate de conferințe de presă.

Astfel, de la ora 10.30, Jean-Claude Juncker va susține o conferință de presă, alături de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, iar de la 12.30 va avea la Palatul Victoria o conferință de presă alături de premierul Viorica Dăncilă.

Alături de Jean-Claude Juncker vor fi primiți, vineri la Cotroceni și membrii Colegiului Comisarilor, în contextul preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, a anunțat Administrația Prezidențială.

„Vizita membrilor Comisiei Europene are loc în contextul preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene (UE), începând cu 1 ianuarie 2019. Colegiul Comisarilor efectuează, la începutul fiecărui semestru, o vizită în statul membru care deține Președinția Consiliului UE. Subiectul discuțiilor va fi legat de Președinția României la Consiliul UE, cu accent pe principalele dosare europene pe care România le va gestiona în această perioadă”, potrivit sursei citate.

Sursa menționată a adăugat că președintele Iohannis va sublinia că exercitarea pentru prima dată de către țara noastră a Președinției rotative a Consiliului UE va reprezenta „o bună oportunitate pentru a reafirma angajamentul în favoarea consolidării proiectului european”.

”Președintele Klaus Iohannis va evidenția faptul că România dorește să exercite un mandat de succes, orientat spre rezultate concrete, care să contribuie la avansarea agendei europene, ținând cont, însă, de contextul complex în care își va derula activitatea în următoarele șase luni”, conchide Președinția.

Agenda președintelui Comisiei Europene include întâlniri, vineri, și cu președinții Camerei Deputaților și Senatului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, la Palatul Parlamentului, conform anunțului reprezentanței CE în România.

România a preluat de la 1 ianuarie 2019, de la Austria, Președinția Consiliului UE, pentru un mandat de șase luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.