Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele ANPC: 'Consumatorul a devenit din ce în ce mai vulnerabil în faţa informaţiilor de tot felul care vin din piaţă'

ANPC

Ţările din Uniunea Europeană trebuie să acorde o importanţă crescută educaţiei consumatorului, în condiţiile în care, sub influenţa tot mai mare a tehnologiei avansate, acesta a devenit tot mai vulnerabil în faţa informaţiilor de tot felul care vin din piaţă, consideră preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Marius Pîrvu, potrivit agerpres.ro.

Şeful ANPC participă în perioada 20 - 21 martie, la Paris, la seminarul "Politici la cel mai înalt nivel, referitoare la viitorul protecţiei consumatorilor în Uniunea Europeană", organizat de Comisia Europeană.

Citește și: Orange, Telekom, Vodafone și UPC România se aliază! Ce vor să declanșeze

În discursul său, Marius Pîrvu a subliniat importanţa tehnologiei avansate în toate domeniile economice, ceea ce face necesară evoluţia reglementărilor, în mod susţinut, în zona protecţiei consumatorului, la nivel european, pentru ca legislaţia să poată ţine pasul cu dezvoltarea complexă, bazată pe informaţie, a societăţii actuale.

"În zilele noastre, creşte importanţa pe care ţările Uniunii Europene trebuie să o acorde educaţiei consumatorului, în condiţiile în care, tocmai sub influenţa tot mai mare a tehnologiei avansate, acesta a devenit din ce în ce mai vulnerabil în faţa informaţiilor de tot felul care vin din piaţă", a afirmat oficialul român.

Citește și: A fost făcut public! Cine ar fi făcut, de fapt, poza în care Laura Codruța Kovesi ar fi în crama lui Sebastian Ghiță

Totodată, preşedintele ANPC a subliniat că este esenţial şi în viitor ca domeniul protecţiei consumatorilor să se bazeze pe cei trei piloni importanţi: educaţie, legislaţie şi punere în aplicare a reglementărilor, referindu-se la marile capitole aflate pe agenda întâlnirii: consumatorul digital, consumul sustenabil şi aplicarea efectivă a legislaţiei.

Citește și: A fost făcut public! Cine ar fi făcut, de fapt, poza în care Laura Codruța Kovesi ar fi în crama lui Sebastian Ghiță

Evenimentul va cuprinde, în cele două zile, păreri ale reprezentanţilor tuturor ţărilor membre referitoare la acest subiect, posibilităţi concrete de sporire a protecţiei consumatorilor, în contextul prezenţei şi evoluţiei continue, pe scara largă a inteligenţei artificiale în societate şi, ca atare a diseminării, în rândul consumatorilor, a unui volum mare de informaţie, care se poate dovedi câteodată, manipulatoare sau neadevărată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.