Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele autoproclamat al Venezuelei încearcă să obțină susținerea a două state puternice: Schimbarea Guvernului ar fi un beneficiu pentru China și Rusia

CNN.com
venezuela armată

O schimbare de Guvern în Venezuela ar fi o favoare făcută de către Venezuela pentru Rusia și China, a declarat joi Juan Guaido, lider al opoziției și președinte autoproclamat, într-un interviu pentru agenția de presă Reuters, potrivit Mediafax.

Juan Guaido a anunțat că a trimis comunicări oficiale ambelor țări, susținătoare ale președintelui Nicolas Maduro, care a transmis în mai multe rânduri că Guaido dorește să efectueze o lovitură de stat asupra Administrației sale socialiste.

„Ceea ce este ar fi bine pentru Rusia și China ar fi ca Venezuela să fie stabilă și să aibă o schimbare guvernamentală. Maduro nu protejează Venezuela, nu protejează investițiile nimănui și nu este cea mai bună variantă pentru China și Rusia”, a declarat Guaido.

Citeste si Victor Ponta și Corina Crețu, întâlnire de TAINĂ cu doi grei ai PSD: provoacă un adevărat CUTREMUR

În cadrul interviului, Guaido a anunțat că nu îi este frică de un posibil arest, după ce Curtea Supremă a aprobat deschiderea unei anchete preliminare în ceea ce îl privește.

Guaido a mai adăugat că Guvernul din Venezuela ar acționa responsabil față de toți creditorii săi.

Curtea Supremă de Justiție din Venezuela a deschis o anchetă împotriva lui Juan Guaido, liderul opoziției și președinte interimar autoproclamat, i-a interzis să părăsească țara și i-a blocat conturile bancare până la finalizarea investigației.

Președintele Nicolas Maduro, în vârstă de 56 de ani, se confruntă cu o criză politică după ce Juan Guaido s-a autoproclamat președinte interimar.

Statele Unite, Canada și majoritatea statelor din America Latină și-au manifestat susținerea pentru Guaido. Președintele Nicolas Maduro a fost susținut sâmbătă, în cadrul unei întâlniri a Consiliului de Securitate ONU, de către China și Rusia. Maduro a respins apelurile făcute de Statele Unite, Canada, statele din America Latină și din Uniunea Europeană pentru organizarea unor noi alegeri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.