Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Camerei Reprezentanților îl acuză pe Donald Trump că mușamalizează o posibilă punere sub acuzare a sa

Politico
Donald Trump Veto

Președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a declarat miercuri că Donald Trump este implicat într-o ”mușamalizare”, cu o oră înaintea unei întâlniri la Casa Albă, în contextul în care Congresul dezbate posibila punere sub acuzare a lui Trump, relataeză Reuters, informează Mediafax.

Citește și: 25.000 de locuri de muncă sunt puse în pericol de falimentul companiei British Steel

Președintele blochează mai multe investigații ale Congresului, ignorând citațiile, refuzând să permită actualilor și foștilor consilieri să depună mărturie și intericându-le să predea documente, pași care au agravat confruntarea cu Congresul.

"Nimeni nu este mai presus de lege, inclusiv presedintele Statelor Unite. Și credem că președintele Statelor Unite este angajat într-o mușamalizare", a declarat Pelosi după o întâlnire a democraților din Camera Reprezentanților.

Pelosi și alți lideri ai Congresului urmează să se întâlnească la Casa Albă cu Trump pentru a discuta despre un potențial plan de dezvoltare a infrastructurii, deși nu a apărut încă o propunere fermă de finanțare a unor astfel de eforturi.

"Așa cum am spus de mult și acum a fost demonstrat, aceasta este o vânătoare de vrăjitoare împotriva Partidului Republican și a mea, și cealaltă parte este cea care a cauzat problema, nu noi!", este mesajul postat pe Twitter de Trump inainte de începerea întâlnirii.

Președintele Donald Trump i-a dat replica lui Nancy Pelosi, care a spus că Trump este implicat în mușamalizarea situației în urma investigației lui Mueller privind ingerințele Rusiei în alegerile din 2016, spunând că "eu nu mușamalizez nimic".

Vizibil înfuriat de remarcile lui Pelosi, Trump a mai spus că nu va colabora cu democrații, care controlează Camera Reprezentanților, într-un proiect major de infrastructură din cauza investigațiilor "false" pe care le desfășoară Congresul.

Trump și-a repetat retorica anterioară cu privire la intervenția Rusiei în favoarea lui în alegerile prezidențiale din 2016 și că a împiedicat ancheta lui Mueller.

”Nici o coluziune, nici o obstrucție, nici un nimic. Totul a fost o încercare de înlăturare a președintelui Statelor Unite", a declarat Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.