Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Comisiei Economice îl contrazice pe Liviu Dragnea: MINTE cum respiră! Inflația în România are un ritm de creștere galopant

Inquam Photos / Octav Ganea
liviu dragnea incruntat

Președintele Comisiei Economice din Senat, liberalul Florin Cîțu, îl contrazice pe liderul PSD, Liviu Dragnea, cel care spunea că România are o inflație sub media europeană. Cîțu arată că România are cea mai mare inflație din Europa și mai îngrijorător decât asta este ritmul de creștere, care este unul galopant.

Citește și: S-a terminat luna de miere: relația dintre Dragnea și Tăriceanu scârțâie din toate încheieturile/SURSE

”Liviu Dragnea minte!

Da, Liviu Dragnea minte cum respira. Nimic din ce a spus vreodata despre economie nu a fost adevarat. Da, nu intelege nimic din ce spune si ar putea fi suspectat ca mai incurca informatiile pe care i le pregatesc executantii. Dar unele informatii trebuie doar raportate.

Asa este si cu rata inflatiei. Intr-o emisiune singur cu prezentatorul, evident, a mai aruncat o miciuna: “Avem o inflație sub media europeană” (Liviu Dragnea, 19.04.2018)

Daca nu era singur in studiou cu moderatorul aceasta minciuna ar fi fost demontata pe loc. O fac eu acum.

Informatia din graficul alaturat arata ca Romania, chiar si folosind metodologia UE, are cea MAI MARE rata a inflatiei din UE. Media UE este la 1.5% iar Romania are o inflatie de 4% (metodologia UE, folosind IAPC)

Liviu minte aici din doua motive. Primul, Liviu este mitoman. Al doilea, rata inflatiei mare (si mai ales viteza de crestere) demonstreaza fara niciun dubiu ca programul de guvernare al PSD este NOCIV pentru economie. Nociv este totusi prea bland. Programul de guvernare al PSD este DEVASTATOR pentru economie.

Daca Liviu ar fi fost un om curajos, dar stim cu totii ca nu este, ar fi acceptat provocarea mea de a discuta despre economia Romaniei intr-o emisiune TV. Ii dau voie sa-si aleaga si moderatorul. Dar Liviu nu este curjaos. Merge singur in emisiuni si minte. Minte cum respira!

#romaniitrebuiesastie

P.S. Avand in vedere diferentele de metodologie intre indici, IPC - local si IAPC- UE, rata inflatiei calculata pe baza IAPC va ajunge la 5% in urmatoarele 2 luni. (asta in timp ce rata inflatiei calculata pe baza IPC se duce spre 6%, si tot asa).”, scrie Florin Cîțu, pe pagina personală de Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.