Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Comisiei Economice, radiografie SUMBRĂ a economiei, chiar în ziua moțiunii de cenzură

Facebook
Florin Cîțu

Președintele Comisiei Economice din Senat, liberalul Florin Cîțu, face o analiză sumbră a politicilor financiare duse de Guvernul Dăncilă, chiar în ziua moțiunii de cenzură. El arată că PSD își dorește să ducă o politică a ajutoarelor de stat ceea ce va conduce la creșterea taxelor pentru populație.

Citește și: Ioan Rus anunță: Grupul de la Cluj trece de partea lui Victor Ponta

”Nu aduce anul ce aduce ceasul.

PSD-istii trebuie lasati sa vorbeasca. Iti arata singuri ce pot. De aceea l-au cenzurat pe Ministrul Economiei la Senat si nu l-au lmai asat sa raspunda la intrebari.

“Principalele obiective pentru o astfel de schemă de ajutor de stat sunt cele legate de atragerea de investiţii de mare anvergură care să fie realizate în regiunile mai puţin dezvoltate…Un element foarte important este că reducem plafonul minim obligatoriu de a investi, de la 10 milioane de euro la 3 milioane de euro…” (Asa-zisul Ministru al Finantelor Publice)

Este clar, nu? Ca sa atragem investitii de anvergura reducem pragul pentru invetitiile care primesc ajutor de stat de la 10 milioane euro la 3 milioane euro.

Dar sa trecem peste declaratiile fara logica ale acestui domn. Este clar ca “solutia” pe care o ofera PSD o reprezinta ajutoarele de stat/subventiile. Asa zic ei ca vor “stimula” aceasta economie sa creasca pe termen lung.

Cateva lucruri:

- ajutoare de stat/subventii inseamna bani din taxe. Cu cat cresc aceste programe cu atat cresc si asteptarile ca taxele vor creste. Companiile inteleg acest lucru si investesc mai putin.

- nu stiu cu ce investitori vorbeste asa-zisul ministru dar cei cu care vorbesc eu au doua probleme: ANAF si forta de munca. Investitorii cu care vorbesc eu nu cer ajutoare de stat. Cer sa nu mai fie hartuiti de ANAF si sa se relaxeze conditiile de pe piata fortei de munca. Sa fie lasati sa negocieze contractele cu angajatul si sa decida intre ei conditiile contractului. Fara birocratie, fara ITM.

- logic era, aici stiu ca eu am asteptari irationale, sa ni se prezinte situatia de pana acum. Cate investitii au venit in Romania folosind acest program de ajutoare de stat si care au fost rezultatele. Daca ma uit la venituri la buget din profit, aceastea au scazut. Ok. Dar poate sunt alte beneficii. Sau poate nu a venit nicio companie si daca aceasta este situatia atunci poate ca programul este foarte prost.

- ce a invatat PSD din esecul Start-Up Nation? Esec pe care l-am prezentat din primul moment. Cand vin acesti “specialisti” sa ne arate cum au fost cheltuiti banii din impozite prin acest program si care a fost eficienta? Daca programul a fost un esec, ar trebui sa aduca bani de acasa si sa ne dea banii inapoi. Daca nu sunt facuti sa plateasca personal pentru toate aceste experimente pe banii nostri, vor continua sa-si bata joc de noi.

Intr-un minut v-am prezentat cateva lucruri care ar trebui sa fie motive suficiente pentru caderea acestui guvern. Va prezint de un an si jumatate tot felul de masuri ale PSD+ALDE si am anticipat efectele acestora.

PSD trebuie sa-si asume dezastrul in care a impins aceasta economie. Trebuie sa-si asume ca nu are solutii. Iar incercarea de mituire a mediului de afaceri si a sectorului privat cu tot felul de ajutoare de stat nu va functiona. Mai ales dupa ce timp de un an jumatate au venit cu tot felul de masuri care au lovit direct mediul de afaceri.

Sa va aduc eu aminte retorica PSD: multinationalele fug cu profitul, amenintari cu ITM si ANAF pentru ca nu cresc salariul brut, demonizati pentru randamentele la pilonul 2 sunt mai “mici” decat cele de la pilonoul 1 de pensii, supraimpozitati pentru contractele part-time, fortati sa plateasca impozit pe cifra de afaceri, acuzati ca sunt camatari si cetatenii indemnati sa-si scoata banii din banci si sa-i tina in casa, amenintati cu nationalizarea, cu expulzarea, etc..

Ce exemplu mai bun vreti decat ce s-a intamplat in aceste zile cu o companie privata care a spus public ca le da liber angajatilor astazi, in ziua motiuni de cenzura depusa de PNL?

Agenda PSD este clara. Trecerea administrarii economiei de la privat la stat. Asta ca sa fie clar pentru toata lumea. Doar asa au invatat PSD-istii, si colegii lor de la ALDE, ca sa administreaza o economie. Iar sectorul privat stie foarte bine acest lucru.

Si ca sa fie clar si pentru PSD. Sectorul privat isi doreste ca acest guvern alaturi de PSD+ ALDE sa plece acasa. Astazi.”, scrie Florin Cîțu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.