Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu: 'Ne așteptăm să avem 8.000 de copii la meciul România-Norvegia'

www.gsp.ro
Arena Națională

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal (FRF), a declarat, joi, că se așteaptă la o prezență de aproximativ 8.000 de copii la meciul România-Norvegia, din preliminariile EURO 2020, care va avea loc marți, 15 octombrie, de la 21:45, pe Arena Națională, în preliminariile EURO 2020, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Cutremur pe scena politică! Decizia care răstoarnă condamnarea lui Liviu Dragnea

La partida România-Norvegia vor avea acces doar copiii sub 14 ani din cadrul instituțiilor de învățământ preșcolare sau școlare, publice sau private, din cadrul academiilor și școlilor de fotbal, precum și legiitimați la cluburi cu grupe de copii și juniori. Fiecare grup de 10 copii trebuie însoțit de un cadru didactic sau de un antrenor.

Burleanu a precizat că au existat numeroase solicitări de bilete pentru meciul cu Norvegia și a făcut un apel către profesori să îi învoiască pe copiii care vor veni la stadion în seara de marți, 15 octombrie.

"Ne așeptăm să avem 8.000 pe stadion, ținând cont de fluxul solicitărilor. Avem nevoie ca profesorii să îi învoiască pe acești copii. Avem solicitări de la Hunedoara, de la Tulcea, aici mă refer la cele mai îndepărtate județe de București. Ei se vor întoarce abia dimineață acasa, deci în niciun caz nu vor fi buni de școală. Facem un apel către toți profesorii care își doresc să îi însoțească pe acești copii - mai au câteva zile la dispoziție, până pe 9 octombrie, la miezul nopții, pentru a se înscrie. Va fi un eveniment unic, care va rămâne în memoria tuturor. Dacă am reuși să strângem 50.000, cred că am intra în Cartea Recordurilor", a declarat Răzvan Burleanu, într-o conferință de presă care a avut loc joi.

Citește și: Descindere în forță la Otopeni, după ce Klaus Iohannis a fost văzut urcând într-un avion privat

FRF a fost sancționată de Comisia de Disciplină a UEFA cu plata a 83.000 de euro pentru scandările rasiste ale suporterilor, folosirea de materiale pirotehnice, aruncarea de obiecte în suprafața de joc și pătrunderea spectatorilor pe gazon. În plus, forul european a decis ca următorul meci al României, cel cu Norvegia, să se dispute doar cu copii în tribune. Decizia vine ca urmare a incidentelor care au avut loc la meciurile din luna septembrie, din preliminariile EURO 2020, cu Spania (1-2) și Malta (1-0).

Burleanu a mai declarat că îi va da judecată și pe cei doi suporteri care au pătruns pe teren în timpul meciului cu Spania: "Îi vom da în judecată pe cei doi suporteri care au intrat în teren. Avem nevoie de implicarea instituțiilor statului. Trebuie să știm cine finanțează aceste grupuri de suporteri și să se intervină imediat când există o scandare rasistă, xenofobă și să fie scoși în afara stadionului. Și, bineînțeles, să fie interziși pe stadioane".

Citește și: Dan Barna, făcut praf de Diaspora: ‘Mânca și nu se mai oprea. Cum să vorbim, să-l oprim din mâncat?’

România va disputa două partide din grupa F de calificare la EURO 2020, în luna octombrie. Primul va avea loc la data de 12 octombrie, la Torhsavn, contra Insulelor Feroe, iar al doilea se va disputa pe Arena Națională, contra Norvegiei, la 15 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.