Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Italiei este de părere că țara sa ar trebui să fie alături de Uniunea Europeană, în criza din Venezuela

steag.ro
steag italia

Mai multe ţări ale Uniunii Europene l-au recunoscut pe liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido ca preşedinte interimar după ce actualul şef al statului Nicolas Maduro a respins cererile de a convoca noi alegeri prezidenţiale. În acest context preşedintele italian Sergio Matarrella a afirmat că Roma ar trebui să se alinieze celorlalte ţări ale Uniunii Europene în ce priveşte poziţia faţă de criza din Venezuela, relatează luni agenţia DPA, relatează Agerpres.

Citește și: Danemarca expulzează doi angajaţi ai Huawei Technologies Copenhaga pentru că nu respectau regulile privind rezidenţa şi permisele de muncă

''Este necesar un simţ al responsabilităţii şi al clarităţii privind o poziţie împărtăşită cu toţi aliaţii noştri şi cu partenerii noştri din Uniunea Europeană'', a declarat preşedintele Matarrella într-un discurs rostit la Roma, potrivit unui comunicat al biroului său postat pe Twitter.

Citește și: Papa Francisc, invitat să medieze conflictul din Venezuela. Invitația a fost făcută chiar de actualul președinte Nicolas Maduro

''În alegerea cu care ne confruntăm, nu poate exista nici incertitudine, nici ezitare: o alegere între voinţa populară şi apelurile pentru o democraţie reală, de o parte, şi forţa brutală şi suferinţele populaţiei civile, de cealaltă parte'', a adăugat preşedintele italian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.