DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Președintele Klaus Iohannis îl felicită pe Patriarhul Daniel la 8 ani de domnie

iohannis patriarh

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 30 septembrie a.c., un mesaj cu ocazia aniversării a 8 ani de la întronizarea Preafericirii Sale Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Mesajul a fost citit de către domnul Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Departamentul Cultură, Culte şi Centenar.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

„Preafericirea Voastră,
Sunt deosebit de bucuros să vă adresez sincerele mele felicitări însoțite de urări de sănătate, viață îndelungată și prosperitate cu prilejul aniversării a opt ani de la întronizarea Preafericirii Voastre ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Este un eveniment deosebit de important pentru credincioșii ortodocși din România și din comunitățile românești aflate în afara granițelor țării, un moment aniversar și în același timp un prilej de bilanț pentru activitatea Bisericii Ortodoxe Române în anul care s-a scurs. 

Profit de această ocazie pentru a exprima încă o dată preţuirea şi respectul meu pentru Biserica Ortodoxă Română. Nu voi înceta să cred şi nu voi obosi să spun că avem nevoie ca valorile creştine, tăria credinţei şi identităţii spirituale să îşi regăsească locul binemeritat în centrul societăţii noastre. Ele sunt purtătoarele unor mesaje şi energii etice fără de care viitorul naţiunii nu poate fi decât incert, dezvoltarea sa şovăitoare, iar viaţa noastră nesigură.

De aceea îmi doresc ca, în baza valorilor și aspirațiilor pe care le împărtășim, parteneriatul dintre Biserica Ortodoxă Română și instituțiile şi autorităţile publice să continue şi să se dezvolte. Prin colaborare şi acţiune putem răspunde împreună temelor majore şi problemelor societății: educația, cultura, tineretul, filantropia, sănătatea, solidaritatea cu cei aflați în dificultate, relaţia cu diaspora românească. Vă rog totodată să primiţi aprecierea mea pentru felul în care vă raportaţi la subiectele dificile şi sensibile ale dialogului interreligios, dând exemplu de echilibru şi înţelepciune.

Preafericirea Voastră, 
În anii care vin vă stau în faţă multe şi importante provocări. Ele nu sunt doar ale întâistătătorului, cum nu sunt doar ale Bisericii Ortodoxe Române. Vremurile în care trăim ne cer să probăm credinţă, tărie sufletească şi solidaritate, pentru a ne putea ridica la înălţimea aşteptărilor. Întru această misiune vă urez mulţi, fericiţi şi rodnici ani!”

Departamentul Comunicare Publică 
30 Septembrie 2015

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.