Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele PE critică Berlinul din cauza speculațiilor iresponsabile despre Grecia

martin_schulz

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, o acuza miercuri in presa germana pe cancelarul Angela Merkel de "speculatii iresponsabile" cu privire la o eventuala iesire a Greciei din zona euro, in cazul unei victorii a stangii radicale de la Atena in scrutinul legislativ de la sfarsitul acestei luni.

"Dezbaterile si speculatiile iresponsabile cu privire la Grexit (iesirea Greciei din zona euro) nu ajuta cu nimic", a afirmat social-democratul german pentru cotidianul Die Welt, scrie AFP.
"Trebuie sa fie clar pentru toti: nu se pune in discutie o iesire din zona euro. Recomandarile nesolicitate care le ofera oamenilor din Grecia sentimentul ca nu sunt ei cei care isi decid viitorul prin vot, ci Bruxellesul sau Berlinul, ii imping pe alegatori in bratele fortelor radicale", considera oficialul.
Speculatiile cu privire la o posibila iesire a Greciei din zona euro s-au inmultit week-endul trecut, cand saptamanalul german Der Spiegel a anuntat ca Angela Merkel ar fi pregatita sa lase statul grec sa iasa din zona euro in cazul in care stanga radicala Syriza va castiga alegerile legislative din 25 ianuarie.
Berlinul nu a dezmintit aceste informatii, afirmand totodata ca Guvernul german nu va initia o astfel de discutie.
Liderul Syriza, Alexis Tsipras, a declarat ca vrea sa puna capat politicii de austeritate impuse de creditorii internationali si sa negocieze o noua restructurare a datoriei publice.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.