Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele PSD Cluj îi mitraliază pe Ludovic Orban și Rareș Bogdan: 'Uraaa tovarăși! Liberalii vor să se întoarcă înainte de 1989'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Rareș Bogdan Ludovic Orban Bogdan Orban

Președintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, consideră că liderii liberali Ludovic Orban și Rareș Bogdan sunt „mai în asentiment ideologic cu foștii lideri comuniști Ana Pauker și Gheorghiu-Dej”, după ce liberalii au propus sâmbăta zi de lucru, potrivit Mediafax.

Deputatul Horia Nasra a declarat, marți, că liberalii vor să se întoarcă înainte de 1989.

Citește și: Alexandru Cumpănașu răspunde la acuzația momentului! Unde a lucrat tatăl său

„Uraaa tovarăși! Liberalii vor să se întoarcă înainte de 1989 și propun sâmbăta zi de lucru! Din câte îmi amintesc, Ludovic Orban și Rareș Bogdan spuneau că au o noblețe istorică și se revendicau a fi urmașii Brătienilor însă, în realitate, sunt mai în asentiment ideologic cu foștii lideri comuniști Ana Pauker și Gheorghe Gheorghiu-Dej”, a spus Nasra.

Reacția deputatului PSD vine după ce mai mulţi deputaţi şi senatori PNL au depus un proiect legislativ de modificare a Codului Muncii, astfel încât angajaţii care prestează muncă în zilele de repaus săptămânal să primească doar o compensaţie financiară, iar repausul să scadă la 24 de ore.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu profețește un cutremur pentru bugetari: ‘Vi se pregătește ceva!’

„În cazul în care repausul în zilele de sâmbătă şi duminică ar prejudicia interesul public sau desfăşurarea normală a activităţii, repausul săptămânal poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern. Cu acordul salariatului, munca prestată cu caracter ocazional, într-o zi de repaus săptămânal, se poate compensa şi doar financiar, dar durata ei nu poate depăşi 8 ore, astfel încât repausul săptămânal să fie de minim 24 de ore. Munca prestată în această situaţie se va plăti cu un spor de minim 75 % din salariul de bază, agreat între salariat şi angajator”, se arată în propunerea de modificare a legii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.